Svijet
StoryEditor

Njemački bankarski div dijeli 6000 otkaza

18. Siječanj 2013.

Druga po veličini njemačka banka Commerzbank vjerojatno će idući mjesec predložiti ukidanje čak 6.000 radnih mjesta, čime bi otpustila oko 18 posto zaposlenih, izvijestio je Wall Street Journal, pozivajući se na neimenovane izvore.

WSJ je u četvrtak prenio navode više izvora da će banka otpustiti između pet i šest tisuća radnika. U Commerzbanku nisu željeli komentirati tu brojku. Prijedlog o otkazima vjerojatno će biti iznesen u razgovorima sa sindikatima koji počinju idućeg mjeseca.

Glasine o velikom broju otkaza pojavile su se u studenom, prije no što je banka najavila veliki program smanjenja troškova i fokusiranje na temeljne i profitabilne sektore.Izvršni direktor Martin Blessing kazao je tada da je jasno da su velika smanjenja troškova zaposlenih neizbježna ali nije želio navesti ciljani iznos ušteda niti planirani broj otkaza.Commerzbank je u trećem tromjesečju prošle godine ponovo poslovao u plusu, zabilježivši neto dobit od 78 milijuna eura. U istom razdoblju prethodne godine banka je poslovala s gubitkom od 687 milijuna eura.

25. travanj 2024 16:18