Svijet
StoryEditor

Operativna dobit Volkswagena porasla 28 posto

20. Travanj 2017.

Operativna dobit Volkswagena skočila je u prvom tromjesečju 28 posto na godišnjoj razini, poduprta rastom prihoda temeljnog brenda koji se nastavlja oporavljati nakon skandala zbog varanja na testovima emisija plinova dizelskih vozila tog njemačkog proizvođača automobila.

Operativna dobit Grupe dosegnula je 4,4 milijarde eura u kvartalu do kraja ožujka, u odnosu na 3,4 milijarde u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavio je u utorak Volkswagen.

>>>Dieselgate: EU razočaran odnosom Volkswagena prema potrošačima koji su kupili vozila s kontroverznim softverom

Grupa se oporavlja od skandala, a lani je uspjela i prestići japansku Toyotu na poziciji najvećeg svjetskog proizvođača automobila po prodaji, a analitičari smatraju da će preokret u Volkswagenovom brendu biti ključan za njegove daljnje izglede.

 U prvom tromjesečju je operativna dobit Volkswagen brenda dosegnula 900 milijuna eura, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 73 milijuna.

- Ključno je za poslovne rezultate brenda Volkswagen bio uspjeh u promociji novih modela, posebice Tiguane, i snažna financijska izvedba na zapadnoeuropskom tržištu. Optimizirani fiksni troškovi također su pozitivno utjecali na rezultate, objavili su iz Volkswagena.

Tvrtka je također poručila kako su njezine druge marke, uključujući Audi i Škodu, također pridonijele dobrim rezultatima, ali nije navela pojedinosti. VW će, kako je najavio, cjelovito financijsko izvješće za prvo tromjesečje objaviti početkom svibnja.

12. kolovoz 2022 13:51