Svijet
StoryEditor

Vučić: Prioritet su nam fiskalna konsolidacija i strukturne reforme

17. Ožujak 2014.
Piše:
liderhrt

Srpska napredna stranka na jučerašnjim prijevremenim parlamentarnim izborima uvjerljivo je pobijedila. Preliminarni izborni rezultati daju im 154 do 160 od ukupno 250 zastupničkih mjesta u srbijanskom parlamentu.

Analitičari su ocijenili i da je za oporbu demotivirajuće što će jedna stranka dominirati nacionalnom skupštinom.

Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju navečer da će prioritet buduće vlade biti fiskalna konsolidacija i strukturne reforme te je poručio da će razgovarati sa svima jer ga "ne zanima forma, nego bit". Nema čekanja, razgovarat ću s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem", izjavio je Vučić za RTS i dodao da će se konzultirati i s liderom socijalista, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom i Borisom Tadićem.

Također, najavio je da će Srbija nastaviti europski put i blisko surađivati sa svim prijateljima u svijetu, "s Rusima i Amerikacnima i Kinezima". Obećavajući žestoku borbu protiv korupcije, kao najvažniji zadatak istaknuo je rješavanje problema nezaposlenosti. Jamčim već na polovici mandata, dramatično će biti smanjen broj nezaposlenih, već sad imamo više različitih prijedloga i inicijativa, istaknuo je Vučić.

25. travanj 2024 04:27