Aktualno
StoryEditor

Blade Runner 2049 dolazi s rejtingom za odrasle i minimalnom dozom CGI-a

23. Prosinac 2016.

Denis Villeneuve, redatelj Blade Runnera 2049, otkrio je da ekipa iza filma cilja na R (engl. restricted) rejting, odnosno publiku stariju od 17 godina.

- Mojim producentima je jako zabavno podsjećati me na to da će ovo biti jedan od najskupljih nezavisnih dugometražnih filmova ikad snimljenih, a koji su klasificirani R rangom - rekao je Villeneuve.

Uspjeh Reynoldosovog superheroja Deadpool s početka 2016. godine vjerojatno je utjecao na želju Villeneuvea da film dobije R ocjenu, s obzirom da je saga o antijunaku zaradila 783 milijuna dolara i taka postala film R ranga s najvećim profitom.

CGI minimalizam

Tijekom intervjua za Screen, redatelj je govorio i o svojoj odlučnosti da u filmu bude što manje CGI-a (Computer Generated Imagery), što je prakticirao i u svojom filmu Arrival.

- Mogu na prste nabrojati koliko smo puta koristili zeleni ekran na setu. Većina filma je napravljena kamerom, Roger Deakins (snimatelj) i ja smo naporno radili kako bi to učinili na taj način - rekao je.

- Moji glumci nisu stajali cijeli dan ispred zelenog ekrana. CGI je snažan alat za pozadine i dodatke ali ono što je oko glumaca treba biti realno što je više moguće. Kada sam gledao film u kojem je većinom korišten CGI isključio sam se - dodao je.

Iako je tek nedavno počeo rad na Blade Runneru 2049, Villeneuve već planira nastaviti raditi filmove znanstvene fantastike, što je njegova ambicija još iz djetinstva. ‘Osuđen sam, volim znanstvenu fantastiku. Imam još dvije ideje koje bih volio realizirati. Blade Runner bi mogao ići dalje... vidjet ćemo.‘

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=haXvp8M9Cog[/embed]

18. travanj 2024 09:12