Aktualno
StoryEditor

Bosch planira gradnju tvornice u Meksiku vrijednu više od 100 milijuna eura

17. Travanj 2018.

Njemačka inženjerska kompanija Bosch najavila je u utorak veliko ulaganje u Meksiko, planirajući gradnju nove tvornice u gradu Celayi unatoč neizvjesnosti u trgovinskim odnosima sa Sjedinjenim Državama.

Iz njemačke kompanije najavljuju da će do 2019. godine uložiti više od 100 milijuna eura u tvornicu koja će se fokusirati na elektronske komponente, uključujući i segment umrežene mobilnosti.

>>>Početak poslovanja u području dijeljenja prijevoza – Bosch kupio SPLT

Bosch ima 12 proizvodnih pogona u Meksiku u kojima zapošljavaju oko 16 tisuća radnika. Novi pogon u Celayi trebao bi biti među najmodernijima u zemlji i generirati 1.200 novih radnih mjesta u tom gradu udaljenom 215 kilometara od Mexico Cityja.

- Imamo jasnu strategiju lokalne proizvodnje, naglasio je u razgovoru za dpa čelnik Boschova meksičkog ogranka Rene Schlegel, dodajući da proizvodnja vozila na sjevernoameričkom tržištu dobro napreduje.

>>>VIDEO: Bosch i Mercedes predstavili revoluciju parkiranja

- Naši aktualni kapaciteti za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilski sektor neće biti dovoljni da pokriju rastuću potražnju. Novom ćemo tvornicom dodavati nove kapacitete, kazao je Schlegel.

Bosch se odlučio za taj potez unatoč aktualnoj neizvjesnosti u trgovinskim odnosima sa SAD-om. Američki predsjednik Donald Trump najavio je carine a potaknuo je i pregovore o izmjenama Sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini (NAFTA). Meksiko je i dalje važno tržište i centar globalne industrije i razvoja.

>>>IT je ključni element Boscheve poslovne strategije

- Bosch računa na Meksiko. Ta zemlja jest i ostat će i ubuduće važno tržište i centar naše globalne mreže proizvodnje i razvoja, kazao je član uprave Stefan Hartung prema priopćenju objavljenom na internetskoj stranici kompanije.

28. travanj 2024 12:11