Aktualno
StoryEditor

Brlošić: Tihomir Jajić ‘nema veze‘ s Hrvatskom poljoprivrednom komorom

04. Kolovoz 2017.

Tihomir Jajić najavio je kako će, u ime Hrvatske udruge poljoprivrednika, tužiti izvanrednu upravu Agrokora, jer smatra kako je  roll up model za dobavljače diskriminirajući. Međutim, Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, distancira se od Jajića i kaže kako on nema pravo govoriti u ime poljoprivrednika koji su okupljeni u komori.

>>>Poljoprivrednici optužili Konzum da je generator rasta uvoza u RH, Agrokor to odmah opovrgnuo

Njegov stav podržala je i izvanredna Uprava Agrokora, koja također smatra da Jajić nema legitimitet iznositi takve stavove.

-Naime, budući da je Tihomir Jajić član Upravnog odbora HPK-a neki mediji stalno ga povezuju s Hrvatskom poljoprivrednom komorom, ali ponavljam “sve Jajićeve izjave oko Agrokora nemaju veze sa stavom HPK-a," rekao je Brlošić.

>>>Škorić: Agrokor je brod bez goriva i posade

Prema pisanju Glasa Slavonije, roll up model podržava i Koordinacija dobavljača.

-Pa drago mi je što je gospodin Jajić već sad stručnjak za pravnu regulativu, ne znam koga on zastupa, ali ono što mogu reći roll up je u skladu s Lex Agrokorom, poručila je preko medija Marica Vidaković, u ime Koordinacije dobavljača.

>>>HPK očekuje da Agrokor u cijelosti isplati primarne proizvođače

Međutim, Jasna Daničić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika također smatra da je predloženi roll up problematičan, jer krši zakon lex Agrokor, ali i zakon Europske unije tako što dovodi određene dobavljače u favoriziranje.

27. travanj 2024 17:30