Aktualno
StoryEditor

Brodosplit tvrtki Plovput i svečano predao radni brod betonaru

03. Kolovoz 2017.

Brod betonara "Plovput" ukupne je dužine 48,20 metara, širine 11,30 metara, bruto tonaže 761 BRT-a i nosivosti 305 tona s kombinacijom tri različita stanja krcanja ovisno o vrsti i vrsti tereta.

U 14 kabina može se smjestiti 8 članova posade i 6 ronioca, uz autonomiju plovidbe od 800 Nm.

>>>Brodosplit postao turistička atrakcija

Od pokusnih vožnji i preuzimanja s posadom, stavljanja u rad te ugovornih obveza Graditelja u nadzoru garantnih radova, brod u 18 mjeseci neprekidne plovidbe i intenzivnog rada nije imao zastoja zbog bilo kojega tehničkoga problema te je pokazao izuzetne maritimne sposobnosti i punu funkcionalnost brodskih sustava.

>>>U Brodosplitu porinut mini kruzer vrijedan više od milijun eura

-U cijelosti su ispoštovane sve odredbe Ugovora, a posebno kod dva ključna parametra, nosivosti 305 tona pri brzini većoj od ugovorenih 11 čvorova, priopćili su iz Brodosplita.

>>>FOTO: Porinut prototip prvog obalnog ophodnog broda

Plovput je izgradnjom novog broda značajno povećao svoje tehničke kapacitete koji mu omogućavaju povećani broj novoizgrađenih objekata pomorske signalizacije u cilju podizanja razine sigurnosti plovidbe na moru, a Brodosplit je prema projektno-tehničkoj dokumentaciji od strane Brodarskog instituta d.o.o. i odobrenoj od Hrvatskog Registra Brodova, brod izgradio u ugovorenom roku, u okviru ugovorne cijene od 43.489.000 kuna (bez PDV-a), s dodatnim radovima od svega 135.000 kuna.

Brod je neslužbeno predan Plovputu još krajem 2016-te, ali je svečanost primopredaje i medijsko predstavljanje uslijedilo sada, nakon što se brod betonara već potvrdio na moru.

03. svibanj 2024 08:36