Aktualno
StoryEditor

Buffett ‘dila‘ izraelske državne obveznice

25. Lipanj 2017.

Kad multimilijarder Warren Buffett nešto rekne, svijet financija sluša. Ovaj put, Buffett lobira, nuka ili jednostavno sugerira kupovinu izraelskih državnih obveznica.

U službi Izraelske razvojne korporacije, koja je zadužena za izdavanje i prodaju državnih obveznica u SAD-u, Buffett je organizirao susret s investitorima iz SAD-a, Kanade, Meksika i Brazila, s kojima će se sredinom idućeg tjedna susresti na za javnost zatvorenom sastanku u New Yorku.

>>>Milijarderi Gates i Buffett složni u tome treba li djeci ostaviti svoju stečevinu

Cilj sastanka je svakom od investitora prodati između milijun i pet milijuna dolara vrijednih obveznica, a prema izvješću Wall Street Journala, milijarder garantira povrat novca dok "pjeva hvalospjeve".

Na sličnom susretu, koji se početkom godine održao u Omahi, Nebraska, Buffet koji upravlja tvrtkom Berkshire Hathaway Inc, uspješno je plasirao 60 milijuna dolara. Na dražbi u New Yorku očekuje se da bi Izrael mogao prodati do 140 milijuna dolara u obveznicama.

Buffet posjeduje izraelske obveznice u vrijednosti od 5 milijuna dolara.

Kupovina izraelskih obveznica predstavlja dobru investiciju i zaslužuje podršku respektabilnih zemalja, naveo je Buffett u službenom priopćenju Izraelske korporacije za razvoj.

27. travanj 2024 00:46