Aktualno
StoryEditor

Burilović izabran u Upravni odbor Eurochambresa

27. Listopad 2017.

Predsjednik HGK Luka Burilović i potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš u Bruxellesu su 27. listopada sudjelovali na plenarnoj sjednici udruženja europskih gospodarskih komora – EUROCHAMBRES-a.

Predsjednik HGK Luka Burilović izabran je u Upravni Odbor EUROCHAMBRES-a s mandatom na godinu dana. „ Izuzetna mi je čast što sam izabran u Upravni odbor. Time su ukazani čast i priznanje Hrvatskoj gospodarskoj komori“, rekao je Burilović. Predsjednik HGK je naglasio važnost jačanja komorskog sustava na razini Europe koji može znatno pomoći poslovanju naših članica na zajedničkom tržištu.

>>>Vladajući i oporba odbacili ‘politikantski’ prijedlog SDP-a o ukidanju obveznog članstva u HGK      

Na plenarnoj sjednici ove krovne organizacije europskih komora izabran je novi predsjednik, dr. Christoph Leitl, koji je najavio još snažniji angažman europskih komora u potpori svojim članicama i jačanju europskog biznisa. Kako bi se to ostvarilo, Dr. Leitl je naglasio kako Komore moraju biti još vidljivije prema onima koji donose odluke na EU razini, ali i na razini nacionalnih vlada. Riječ je o jačanju paneuropske mreže Komora kojima je cilj utjecaj na smanjenje birokracije, snaženje vještina, pristupa izvorima financiranja i tržištima uključivši i sklapanje trgovinskih ugovora sa zemljama koje nisu EU članice.

>>>Burilović: Okrenimo se budućnosti, sustav je stabiliziran

Novi predsjednik EUROCHAMBRES-a pozvao je i na razmjenu iskustava među europskim komorama kako bi se na najbolji način odgovorilo izazovima digitaliziranog svijeta, a EUROCHAMBRES će pozicionirati kao europsku platformu inovacija. Novi predsjednik Leitl je uvjeren kako je EUROCHAMBRES kao paneuropska organizacija Komora u stanju izazove s kojima se Europa susreće pretvoriti u nove mogućnosti za još bolje rezultate europskih tvrtki, članica EUROCHAMBRES-a. Novi predsjednik ECH je predsjednik Federalne gospodarske komore Austrije, navodi priopćenje HGK.

19. travanj 2024 09:09