Aktualno
StoryEditor

Butković: Oporba neće uspjeti u opozivu Vlade

02. Studeni 2017.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je zahtijevati opoziv Vlade demokratsko pravo oporbe, ali da ona u tome neće uspjeti.

Novinari su ministra Butkovića prije sjednice Vlade pitali što očekuje od oporbene inicijative s obzirom da SDP danas predaje potpise za prijedlog Saboru da iskaže nepovjerenje Vladi Andreja Plenkovića, na što im je odgovorio da će saborska rasprava ići svojim tijekom te da će biti dinamično.

"Demokratsko pravo oporbe je da traži opoziv Vlade, u tome neće uspjeti“, poručio je Butković, koji ne očekuje da bi netko od zastupnika vladajuće većine mogao glasovati za ovu inicijativu oporbe.

>>> SDP sutra pokreće inicijativu opoziva premijera

Kako su ranije najavili, SDP-ovci bi danas u saborsku proceduru trebali uputiti prijedlog za opozivom Vlade s potpisima 31 zastupnika.

Opoziv Vlade traže jer je iz sadržaja ugovora koji je Agrokor potpisao s grupom kreditora na čelu s fondom Knighthead, kako je nedavno rekao čelnik SDP-a Davor Bernardić, vidljivo da je Vlada duboko upetljana u "ortačku aferu" oko Agrokora.

Nakon što se prijedlog uvrsti na dnevni red Sabora, Vlada ima rok od osam dana da se o njemu očituje, dok Sabor o toj oporbenoj inicijativi mora raspravljati u roku od 30 dana.

19. veljača 2024 17:56