Aktualno
StoryEditor

Casting direktorica Avatara u Zagrebu održava Master Casting radionicu

26. Svibanj 2023.
Kimberly Graham, Avatar

Casting direktorica Kimberly Graham, koja je radila na filmu Avatar, u Zagrebu će održati Master Casting radionicu namijenjenu profesionalnim glumcima te biti gošća Duart’s Networking Eventa, 11. lipnja.  Graham dolazi zahvaljujući glumici i producentici Ines Wurth, Hrvatici  iz Los Angelesa i Sanji Drakulić, osnivačici Duart platforme namijenjene castingu glumaca. Dolazak jedne holivudske casting direktorice prema Drakulić otvara ne samo mogućnost hrvatskim glumcima da budu viđeni i dobiju ulogu u američkim produkcijama, već i mogućnost da se ta industrija digne na novu razinu. Kimberly Graham je članica Casting Society of America, nagrađena je nagradom EMMY i Artios Awards te je poznata po castingu za tv seriju ‘Domovina‘,  spomenuti ‘Avatar‘ te film ‘Before Midnight‘.

Hrvatska je kroz godine uspjela izboriti vrlo dobro mjesto u filmskoj industriji, ističe Drakulić, ali još se radi na probijanju hrvatskih glumaca i profesionalaca vani. Iako su ranije velike uloge bile rezervirane samo za strane glumce, dodala je, dokaz da su se takve stvari promijenile je glavna uloga Gorana Bogdana u Netflixovom filmu ‘Faraway‘ koji se u cijelosti snimao u Hrvatskoj, a za koji je Drakulić radila casting.

- Ines Wurth ima iskustvo rada u Americi i kao producentica i kao glumica. Više puta gledali smo poznate razgovore ‘Inside the Actors Studio‘ u kojem su  poznate osobe razgovarale o svom iskustvu i davale dragocjene savjete mladim ljudima. Upravo na taj način, zamislili smo ovaj razgovor s Kimberly Graham koji će moderirati Ines Wurth  Mislim da je njezino iskustvo rada tamo dragocjeno, a poznaje i naše tržište. Brojni će naši glumci, producenti i redatelji, moći čuti, sigurna sam, broje dobre savjete i naučiti iz njezinog iskustva. Duartova misija godinama je stvoriti mjesto za povezivanje profesionalaca kreativne industrije: online, putem Duart platforme, ali i uživo, kako bi se upoznali, educirali i međusobno se povezali. Na Duartovom Networking Eventu, sigurni smo da će naučiti nove stvari, pronaći nove suradnike i kreativce za svoj sljedeći projekt – ističe Drakulić.

Događaj je namijenjen svim filmskim profesionalcima, glumcima, redateljima, piscima, producentima, statistima, filmskim entuzijastima i filmofilima, filmskim kritičarima i obožavateljima filmske industrije, a održat će se na Jabukovcu 37 (BIZ Koshnica) na engleskom jeziku. Ulaz se naplaćuje te je za njega potrebna prijava preko društvenih mreža Duart Platforme ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

16. travanj 2024 00:33