Aktualno
StoryEditor

Čehok i Galić: Suradnju treba proširiti na Vukovarsko-srijemsku županiju

14. Veljača 2018.

Nakon što je lani u prosincu potpisan sporazum o prijateljstvu Varaždina i Vukovara, namjera je suradnju proširiti i na Vukovarsko-srijemsku županiju, rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je u srijedu primio vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića.

Na sastanku Čehoka i Galića u varaždinskoj Gradskoj vijećnici sudjelovali su i predsjednici varaždinskog Gradskog vijeća i Županijske skupštine Damir Habijan i Alen Runac te zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

>>>Čehok i načelnici kreću u ‘najveći komunalni infrastrukturni projekt u povijesti’ Varaždina

Čehok je podsjetio kako je sporazum o prijateljstvu s Vukovarom potpisan u prosincu prošle godine, na inicijativu hrvatskih branitelja i uz 25. obljetnicu osnutka 7. gardijske brigade Puma.

- Danas smo se prisjetili naših dečki i djevojaka koji su branili Vukovar i cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju, ali i razgovarali o mirnodopskoj suradnji. Prije svega gospodarskoj, pa onoj u području obrazovanja i kulture. Voljeli bismo da se ta suradnja intenzivira i proširi na Vinkovce i cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju, izjavio je Čehok.

>>>Varaždinci vratili grad Čehoku

Galić je zahvalio varaždinskim braniteljima na sudjelovanju u obrani Vukovara. "Hvala Varaždincima što su se borili za Hrvatsku u Vukovaru. Puno ih je dalo živote. Pred nama je sada budućnost, suradnja gospodarska, kulturna, obrazovna, sportska", kazao je.

Prvi sljedeći varaždinsko-vukovarski susret bit će sportski. Naime, 4. ožujka u prvom kolu nastavka prvenstva 3. HNL istok u Varaždinu će igrati Varteks i Vukovar 1991. Utakmica će biti humanitarna, jer su se oba kluba pridružila akciji "Vukovar ima herc za Mašu" u sklopu koje će se prikupljati novčani prilozi za pomoć maloj Vukovarki, 13-mjesečnoj Maši koja treba transplantaciju bubrega. Na utakmicu će kao posebni gosti biti pozvani branitelji s vukovarskog i varaždinskog područja.

29. travanj 2024 16:42