Aktualno
StoryEditor

Čelnik CBS-a Leslie Moonves podnio ostavku nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

10. Rujan 2018.

Leslie Moonves, dugogodišnji čelnik američkog medijskog giganta CBS-a, podnio je ostavku nakon što ga je za seksualno zlostavljanje optužilo dvanaest žena.

BBC piše kako je Moonves odbacio optužbe, nazvavši ih ‘odvratnima‘, ali je zajedno s upravom CBS-a odlučio donirati dvadeset milijuna dolara pokretu #MeToo. Spomenute optužbe prvi je u članku objavljenom u New Yorkeru iznio Ronan Farrow, Pulitzerom nagrađeni novinar koji je među najzaslužnijima i za razotkrivanje Harveya Weinsteina.

>>>#MeToo na velikom platnu: Brad Pitt snima film o Harveyu Weinsteinu

Prema njegovim saznanjima, neki od tih napada datiraju još iz osamdesetih, nakon čega je s takvim nastrajima nastavio sve do početka ovog tisućljeća. Između ostalog, tereti ga se da svojim zaposlenicama nudio oralni seks, nepremijereno ih dirao te se pred njima skidao, a onima koje su ga odbile, osvećivao se pokušavajući im uništiti karijeru.

- Odvratne optužbe iznesene u ovom članku nemaju veze s istinom. Točno je da sam s tri žene imao seksualne odnose na koje su pristale, što se dogodilo prije više od četvrt stoljeća, kada nisam imao nikakve veze s CBS-om - komentirao je Moonves Ronanove napise i dodao da nikada nije pokušavao iskoristiti svoj položaj.

>>>Ashley Judd tuži Weinsteina: Uništio mi je karijeru

Među ženama koje ga optužuju su i Phyllis Golden-Gottlieb, dugogodišnja televizijska urednica, te spisateljica Jessica Pallington. Suočen sa sve većim brojem takvih svjedočenja, priznao je kako je u prošlosti svojim ponašanjem znao izazvati nelagodu kod suprotnog spola, ali i istaknuo da je ‘to stvar davne prošlosti i da i danas žali zbog toga‘.

Moonves se do vrha CBS-a probio nizom televizijskih uspješnica poput ‘Teorije velikog praska‘ i ‘Svi vole Raymonda‘, a tijekom 23 godine njegove ‘vladavine‘ ta je televizijska kuća puno desetljeće imala status nagledanije u Sjedinjenim Državama.

>>>Weinstein optužen za silovanje i spolno zlostavljanje

Nakon što je u javnost procurila informacija o njegovoj ostavci, američki mediji raspisali su se i o stotinu milijuna dolara ‘teškoj‘ otpremnini koju bi trebao dobiti, no u CBS-u su demantirali te glasine, istaknuvši kako ‘do završetka istrage neće dobiti ni centa‘.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

03. prosinac 2023 23:12