Aktualno
StoryEditor

CERP: Prodaju se dionice i poslovni udjeli HTP Orebića i 17 tvrtki

05. Travanj 2018.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odlučilo je pokrenuti postupak prodaje dionica HTP Orebića putem Zagrebačke burze, kao i prodaju dionica i poslovnih udjela u 17 tvrtki putem javnog nadmetanja, izvijestili su u četvrtak iz CERP-a.

Kroz blok transakciju na uređenom tržištu Zagrebačke burze bit će organizirana prodaja 110.609 redovnih dionica HTP-a Orebić, što čini 23,35 posto udjela u temeljnom kapitalu, nominalne vrijednosti 11,06 milijuna kuna, odlučeno je na sjednici UV-a CERP-a održanoj 28. ožujka.

>>>Valamar Riviera potpisao ugovor o kupnji dionica Hotela Makarska

Kako se navodi u odluci, u javnom pozivu CERP će odrediti minimalnu cijenu po dionici, koja ne može biti niža od prosječne dnevne cijene na Zagrebačkoj burzi prije objave javnog poziva za prikupljanje obvezujućih ponuda i minimalnu količinu, u skladu s Trgovinskim priručnikom Burze. Minimalna veličina blok transakcije, naime, za dionice iznosi 2 milijuna kuna.

CERP zadržava pravo da ne prihvati ni jednu obvezujuću ponudu i ne pristupi sklapanju blok transakcije, navodi se između ostaloga u toj odluci. Ujedno, na prodaju će se ponuditi i dionice i poslovni udjeli u 17 tvrtki putem javnog nadmetanja.

>>>Dionice Hotela Maestral vrijedne 71 milijun kuna opet idu u prodaju

Tako će se ponuditi 10.019 dionica zagrebačkog Gramat-Lorisa, što predstavlja 27,36 posto udjela u temeljnom kapitalu, nominalne vrijednosti 3,9 milijuna kuna. Nakon prodaje u državnom vlasništvu ostalo bi 0,64 posto udjela u toj tvrtki, stoji u odluci Upravnog vijeća CERP-a.

Na prodaju jedna dionica Đure Đakovića

Prodaje se i 147.862 dionica Geofizike, što predstavlja 25,78 posto udjela, nominalne vrijednosti 44,36 milijuna kuna. U Đuro Đaković Alatnici na prodaju se nudi 1 dionica, koja predstavlja udjel u temeljnom kapitalu od 24,59 posto, i to po nominalnoj vrijednosti od 1,93 milijuna kuna.

Također, na prodaju se nudi i 1.087 dionica kerestinečkog Metalminerala ili udjel od gotovo 24 posto, po nominalnoj vrijednosti od gotovo 2 milijuna kuna. Među vrjednijim ponuđenim udjelima na prodaji je i 8.270 dionica ili 14,14 posto udjela u porečkoj Agrolaguni, s nominalnom vrijednosti od 20,68 milijuna kuna.

>>>CERP-u ‘oprošteno’ oko 1,48 milijardi kuna

Rok za podnošenje pisama namjere za iskazivanje interesa za kupnju je 15 dana od četvrtka, 5. travnja. Između ostaloga UV CERP-a prihvatilo je prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te će za člana Uprave - direktora Opreme pod tlakom imenovati Antu Dizdara na mandatno razdoblje od šest mjeseci.

Prihvaćen je i prijedlog Ministarstva obrane da se Nadzornom odboru Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici predloži opoziv predsjednika Uprave Pavla Krpana te za predsjednika Uprave imenuje Ivica Grebenar, a člana Uprave Zdravko Klanac.

26. travanj 2024 15:35