Aktualno
StoryEditor

Coca-Cola lansira nove AdeZ ‘napitke za život‘

31. Svibanj 2018.

 

Najnovije izdanje u ponudi Coca-Colinih napitaka za život (Coca-Cola Beverages for Life) na tržište uvodi napitke od badema, riže, soje, kokosova oraha i zobi.

Tvrtka Coca-Cola predstavila je AdeZ, novi asortiman ukusnih biljnih napitaka kojim ulazi u novu tržišnu kategoriju na europskom tržištu. Biljni su napitci iznimno popularni pa taj tržišni segment raste eksponencijalno. Od slavnih ličnosti do vrhunskih sportaša i ljubitelja hrane na Instagramu, veganstvo postaje sve više „in“ i svi pričaju o tome. AdeZ je prvi proizvod u toj kategoriji tvrtke Coca-Cola i razvijen je s ciljem da se hranjivi biljni napitci učine dostupnim i privlačnim velikom broju kupaca.

>>> Japanci uskoro dobivaju prvu alkoholnu Coca-Colu 

Proizvodi AdeZ kombinacija su badema, riže, soje i zobi, vitamina i minerala, stevije (steviol glikozida) i voćnoga soka različitih vrsta voća u voćnim varijantama koje stvaraju bogat, gust sok sjajnog okusa u kojemu možete uživati u bilo kojem dobu dana bez dodanih šećera (osim prirodnih šećera u sjemenkama i voću), kažu iz Coca-Cole.

Dodaju kako asortiman uključuje dvije kombinacije u bočicama od 250 ml, što je dovoljno za jedan obrok, dizajniranim za konzumaciju u pokretu te predstavlja jedinstvenu kategoriju u tome segmentu napitaka, te pet opcija u bocama od 800 ml. Pakiranje je u skladu s ekološkim konceptom jer je izrađeno od materijala PlantBottle™ koji se može potpuno reciklirati i sastoji se od 30 % biljnog materijala.

"AdeZ nudi sjajan izbor okusa svima koji traže raznovrsne biljne hranjive tvari koji čine dio uravnotežene prehrane znajući kako više od dvije trećine naših dnevnih nutritivnih potreba treba dolaziti iz biljnih izvora. Prirodno ne sadržavaju laktozu i prikladni su za vegane," ističe se.

>>> Stanica 50: Coca-Cola otvara tri studentska središta vrijedna više od milijun kuna

Unutar rastućeg trenda takozvane zdrave hrane, AdeZ je dio razvoja kompanije Coca-Cola kao tvrtke koja se bavi proizvodnjom i distribucijom svih vrsta napitaka.

Walter Susini, glavni izvršni direktor marketinga tvrtke Coca-Cola za tržišta u nastajanju, predstavljajući novi proizvod istaknuo je:

„Usporedo s razvojem naše vizije tvrtke koja proizvodi sve vrste napitaka u cijelom svijetu, ulazimo u izazovnu i uzbudljivu kategoriju prehrambenog tržišnog segmenta na biljnoj osnovi. Nakon uspjeha u Južnoj Americi, AdeZ dolazi na naš kontinent s najnovijim receptima prilagođenima europskom ukusu bez dodanih šećera, u novoj ambalaži i s novim vizualnim identitetom, a s ciljem da pridonese rastućem ‘apetitu‘ za ukusnom, raznolikom prehranom. Poticani predanošću da našim kupcima ponudimo samo najbolje, biljne proteine nudimo širokom tržištu kako bi njihov nutritivni potencijal potaknuo jutarnje prehrambene navike naših kupaca, a mogu ga jednostavno konzumirati i u pokretu.“

>>> Coca-Cola pokreće obrazovni program za mlade

I komercijalna direktorica tvrtke Coca-Cola HBC Naya Kalogeraki nije skrivala zadovoljstvo.

„Uistinu smo uzbuđeni ulaskom u tržišni segment biljnih napitaka. Svi izazovi koje takav iskorak nosi sa sobom, primjerice novi sastojci, nova ambalaža, nove oznake, novo znanje i nove prodajne strategije za nove kupce daju nam dodatni poticaj. Naši timovi poticajno rade kako bi navedeni proizvodi u kratkom vremenu postali dostupni na 13 tržišta. Navedenim naporima pridodan je i trud prodajnih timova koji ulažu u plasman novih proizvoda kako bi ih učinili pristupačnim kupcima i pokazali kako smo mi njihovi partneri koji ispunjavaju njihove želje. Sigurni smo kako će Adez, u kombinaciji s našom poznatom poduzetnošću i predanošću, učvrstiti naš položaj ključnog igrača u ovom tržišnom segmentu u bliskoj budućnosti.“

Adez je u Hrvatskoj dostupan u:

  • 250 ml: AdeZ badem s mangom i marakujom te AdeZ zob s jagodom i bananom
  • 800 ml: AdeZ badem, AdeZ kokos, AdeZ riža i AdeZ soja.

Brend AdeZ potječe iz Argentine u kojoj je popularan pod nazivom AdeS („alimentos de soya“: prehrambeni proizvodi na bazi soje koji su kasnije postali poznati kao „alimentos de semillas“ ili prehrambeni proizvodi od sjemenki) od kada je 1988. postao dostupan na tržištu. U Meksiku, Brazilu i Argentini to je najpopularniji napitak u tome tržišnom segmentu. Tvrtka Coca-Cola kupila je brend u ožujku 2017. i obnovila ga potpuno za lansiranje na europsko tržište.

19. travanj 2024 17:13