Aktualno
StoryEditor

Ćorić: Za razvoj gospodarstva ključna visokokvalitetna radna mjesta

05. Svibanj 2017.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić obišao je u petak prostore Urbanog inkubatora i Urbanog centra u Šibeniku, koji su otvoreni građanima, poduzetnicima, početnicima te svim kreativcima za razvoj ideja i unaprjeđenje poslovanja, istaknuvši da je to dobar primjer kako lokalna uprava može pomoći poduzetnicima.

- Ovo je dobar primjer kako lokalna uprava može pomoći poduzetnicima u njihovom razvoju te na jednom mjestu pružiti sve potrebne informacije o natječajima, poticajima ili aktualnim projektima, istaknuo je ministar Ćorić.

>>>Ćorić: Cilj nam je veći standard, dostojanstven život radnika

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se radi o samoodrživim projektima, koji se temelje na razvoju visokih tehnologija, ustvrdivši da je to ono što Hrvatskoj treba.

- Kada pričamo o razvoju hrvatskog gospodarstva, o potrebama koje imamo, a to je prije svega stvaranje visokokvalitetnih radnih mjesta, onda upravo pričamo o ovome što grad Šibenik nudi, izjavio je Ćorić.

Gradonačelnik Željko Burić podsjetio je da je Grad Šibenik za potrebe opremanja dvaju prostora, uz pomoć ministarstva i EU fondova, uložio oko milijun kuna. Urbani centar otvoren je 2014. godine, dok je godinu dana kasnije moderno uređen i otvoren za korištenje Urbani inkubator.

>>>Ćorić najavio nove mjere zapošljavanja s proračunom od 1,5 milijardi kuna

- Urbani inkubator i Urbani centar, osim što pružaju održive sadržaje, doprinose i oživljavanju stare gradske jezgre kroz otvaranje mogućnosti mladim ljudima da se educiraju i nauče vladati digitalnim tehnologijama. Šibensko gospodarstvo temeljimo na razvoju malog i srednjeg poduzetništva, a možda upravo među ovim mladim ljudima stasaju budući poduzetnici koje će svoje poslovanje širiti i razvijati u svom gradu, kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Naveo je da je iz inkubatora već izrasla tvrtka Sibenal, koja je svoje poslovanje nastavila na Podima, te dodao da je to smjer u kojem će nastaviti usmjeravati mlade poduzetnike. Ministar Ćorić tijekom radnog posjeta Šibeniku susreo se i s troje mladih Europljana koji, u sklopu međunarodnog programa razmjene mladih, u tom gradu borave na profesionalnom i jezičnom usavršavanju.

25. travanj 2024 14:26