Aktualno
StoryEditor

CSI ‘Boa Vista‘ uskoro u Rovinju na konferenciji o zdravstvenom turizmu

06. Veljača 2017.
Piše:
Sanja Mikolčević Petrušić

Prestižna konferencija industrije zdravstvenog turizma, HTI (Health Tourism Industry) konferencija, koja se od 28. veljače do 2. ožujka održava u hotelu Lone u Rovinju, okupit će vodeće nacionalne i međunarodne stručnjake, ali i zvijezdu Hollywooda, Evu LaRue, javnosti poznatiju po ulozi CSI detektivke, Natalia Boa Vista.

Ovogodišnje, sedmo izdanje HTI konferencije, zanimljivo je po inovativnom integriranom skupu koji osim konferencije o zdravstvenom turizmu uključuje još dva međunarodna događanja, konferenciju luksuznom turizmu (International Luxury Hotel Association) i festival o ukusima Mediterana TTM (Taste the Mediterranean).

Iz sva tri područja, ključni govornici konferencije su predsjednik američkog Udruženja zdravstvenog turizma Jonathan Edelheit, predsjednik Europskog udruženja povijesnih toplica Giuseppe Bellandi, s hrvatske strane dr. Dragan Primorac, a posebno predavanje će održati glumica Eva LaRue, poznata iz serije CSI Miami kao detektivka Natalia Boa Vista.

https://www.instagram.com/p/BPY3toVD0MO/?taken-by=imevalarue

Ona je inače i stručnjakinje za luksuzna putovanja. Na konferenciji će sudjelovati Hrvatska turistička zajednica čija će radionica «Buy Croatia» za zdravstveni turizam okupiti preko 40 velikih kupaca usluga iz cijelog svijeta, obzirom da je upravo zdravstveni turizam prioritet naše turističke strategije.

HTI konferencija organizira se u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo turizma.

Zdravstveni turizam trebao bi svakako biti prioritet u razvoju turizma, a direktor HTI konferencije Zdeslav Radovčić ističe da bi Hrvatskoj mogao donijeti dvije milijarde eura godišnje, od čega bi same bolnice mogle uprihoditi oko sto milijuna eura, a ovakvim događajima nastoji se potaknuti njegov razvoj.

25. travanj 2024 17:09