Aktualno
StoryEditor

Dalić na Liderovom klubu izvoznika: Vlada u fokusu djelovanja ima gospodarstvo, proizvodnju, industriju i izvoz

14. Studeni 2016.

Što izvoznici očekuju od nove Vlade, tema je okruglog stola današnjeg Liderovog Kluba izvoznika, koji se održava jubilarni 25. put. Gošća susreta je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić koja je okupljenima poručila kako nova Vlada gospodarstvo, proizvodnju, industriju i na koncu sam izvoz ima u fokusu svog djelovanja i interesa.

- U trenutku kada su u Hrvatskoj gospodarski trendovi pozitivniji, svjesni smo svi da je to velika prilika za nas koji će nastojati dodatno potaknuti mjerama ekonomske politike. Uz sve to pozabavit ćemo se i problemima. Jedna od prvih mjera ove Vlade je porezna reforma koja donosi rasterećenje za gotovo sve sektore gospodarstva, a za ugostiteljstvo i restorane nude se i druga rješenja od kojih će taj sektor imati koristi, a uskoro ćemo predstaviti i niz drugih mjera koje će dati dodatno gorivo rastu gospodarstva. Bit će to administrativne i zakonodavne mjere za strukturno poboljšanje poslovne klime, koje će osigurati prostor i domaćim poduzetnicima, ali i stvoriti povoljnije okruženje za sve nove investicije. Za izvoznike je bitno da su sve mjere s ciljem smanjenja troškova poslovanja - istaknula je Dalić na početku skupa rekavši kako je ona tu kako bi čula i probleme izvoznika, te njihove poruke prenijela drugima s ciljem rješavanja njihovog posla.

Inače, Klub izvoznika se ovaj put održava u Donjem Kraljevcu u kompaniji Tehnix, a domaćin je vlasnik tvrtke Đuro Horvat.

- Tehnix ima 100 milijuna eura izvoza, iduće godine zaposlit ćemo zahvaljujući novim investicijama 200 novih ljudi. Cilj je da naši ljudi ne odlaze u inozemstvo, već da ostaju tu, kod nas, te da rade poslove za zemlje Europske unije. Industrija ekologije je nova industrija, izvozimo u 30 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj teško prolazimo na tenderima javne nabave - rekao je Horvat na samom početku susreta.

Članovi Kluba izvoznika su: ADRIA GRUPA  BADEL1862  DALEKOVOD  DHL  ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING   EKONOMSKI FAKULTET U RIJECI ERICSSON NIKOLA TESLA  FER  HBOR  HPB  INA  JGL  KOTKA  KRAŠ  PODRAVKA  POŽGAJ GRUPA/POŽGAJ FLOORING  SAAB SPIDER GRUPA  TEHNIX  TIM KABEL  VETROPACK STRAŽA  ZŠEM

Više o Klubu:  https://lider.media/klubovi/klub-izvoznika/klub-izvoznika-2/

30. travanj 2024 02:09