Aktualno
StoryEditor

Dalić predočila crni scenarij - Da je Agrokor otišao u stečaj ekonomija i turizam ne bi dobro prošli

24. Studeni 2017.

Drugi dan u sklopu 20. Kongresa Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i proslave 25 godina nacionalne udruge hotelijera u zagrebačkom hotelu Sheraton, počeo je analiziranjem aktualnog stanja hrvatskog hotelijerstva.

>>>Ronald Korotaj na Kongresu hotelijera: Turizam je ‘mlado tele koje može dati još puno mlijeka’

Nakon toga uslijedio je centralni panel pod nazivom ‘Politički sat‘ na kojem je, među brojnim sudionicima, sudjelovala Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, koja je odmah na početku panel rasprave istaknula da je Vladi u interesu da se ne pretvorimo u ekonomiju koja ovisi o turizmu.

- U strukturi mjera koje Vlada radi da potakne i druge industrije je i jedan od problema o kojima svi javno raspravljaju u Hrvatskoj proteklih sedam mjeseci, a to je izvanredna uprava u Agrokoru. Pa evo, zamislimo sada svi kako bi izgledala struktura hrvatske ekonomije i proizvodnje da je sustav Agrokora otišao u stečaj i kako bi na kraju konca izgledao hrvatski turizam. Željela bih da u dijelu koji se tiče poslovne klime stvari idu brže i mijenjaju se brže, da se investicije i poduzetnici u Hrvatskoj prepoznaju u jednom neosporno pozitivnom okruženju, da imamo što manje stresnih situacija o kojima se ponekad i populistička politika vodi na temi protiv investicijskih projekata. Željela bih da takvih stvari ima manje, da se mijenjaju brže. Nažalost, mijenjaju se tempom kojim to društvo može podnijeti. Ono što želim podcrtati je da kada razmišljamo o ekonomskoj politici, da treba razmišljati o njezinoj cjelini.

>>>Dalić: Vlada za svoje postupke oko Agrokora ima čvrste argumente

Referirajući se na krah Agrokora dodala je i da je to situacija na koju nisu računali, koju nisu planirali, ali da su propustili reagirati moglo se voditi drugačije rasprave, nego što su danas - i o proračunu, i o perspektivama ekonomije, i o zaradama, i o prihodima, i o troškovima, kao i o strukturi poreznog sustava.

 

 

 

25. travanj 2024 22:47