Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

18. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 18, srpnja:

SPLIT - Međunarodna konferencija "Otpad u moru - izazovi i rješenja" u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca (10 sati, Vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Obala Ante Trumbića 4). Na konferenciji će, osim eurozastupnika Škrleca, sudjelovati zastupnik u Europskom parlamentu Marco Affronte, te brojni domaći i inozemni stručnjaci, predstavnici državnih institucija i aktivisti, koji će kroz različite panele ukazati na nepovoljne utjecaje otpada u moru, njegovu opasnost po zdravlje životinja, te u konačnici i po ljudsko zdravlje.

SLAVONSKI BROD/ŽUPANJA - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić boravit će u radnim posjetima Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom kojih će nastaviti predstavljati Program zapošljavanja žena – Zaželi jedinicama lokalne i područne/regionalne samouprave (Slavonski Brod, 10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Matije Mesića 9; Županja, 14 sati, Gradska vijećnica, Ul. J.J. Strossmayera). Također, ministar Pavić održat će radne sastanke sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem (11 sati, Petra Krešimira IV, 1, Slavonski Brod) i sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem (nakon radionice, Ul. Josipa Jurja Strossmayera 1. Program "Zaželi" vrijedan je više od 400 milijuna kuna, financira se iz Europskoga socijalnog fonda, a njime se planira zaposliti više od 3000 žena na poslovima potpore i podrške te brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci.

OSIJEK/NAŠICE - Svečano potpisivanje Ugovora o funkcionalnoj integraciji KBC Osijek i OB Našice (11 sati, prostori Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 2), kojemu će nazočiti ministar zdravstva Milan Kujundžić. Nakon potpisivanja ugovora predviđene su izjave za medije. Po završetku svečanosti potpisivanja ministar Kujundžić obići će KBC Osijek (oko 11,45 sati, Ul. Josipa Hutllera 4) a predviđen je obilazak budućega gradilišta OHBP-a i posjet Regionalnom centru za psihotraumu. Planiran je i obilazak OB Našice (oko 12,45 sati, Ul. Bana J. Jelačića 10).

29. travanj 2024 11:00