Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

30. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 30. lipnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona kojim se osiguravaju uvjeti da prava iz mirovinskog osiguranja ostvare osobe koje su dio osiguranja navršile u mirovinskom osiguranju Hrvatske, a dio radom u tijelima Europske unije. Posljednjeg dana ovotjednog rada, pred Saborom će se naći i prijedlog zakona o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka. Oba zakona su u prvom čitanju, a predložila ih je Vlada (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U Ministarstvu hrvatskih branitelja bit će predstavljena studija "Demografska i socioekonomska obilježja hrvatskih branitelja". Studiju će predstaviti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Marko Krištof te u ime autora studije prof. dr. Zoran Šućur. Ministar Medved ovu će priliku iskoristiti i kako bi medije informirao o dosadašnjem tijeku savjetovanja sa zainteresiranom javnošću vezano uz Nacrt prijedloga novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (12 sati, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1. Predstavnici medija u Ministarstvo trebaju doći do 11,45 sati).

ZAGREB - Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA) Republike Hrvatske održat će konferenciju za novinare na temu: "Promjene imena Trga maršala Tita" (10 sati, prostorije SABA RH, P. Hatza 16).

DUBROVNIK - Gradsko vijeće Dubrovnika održat će 2. sjednicu. Na dnevnom redu je među ostalim Prijedlog proračuna Grada Dubrovnika za 2017. godinu u iznosu od 432,4 milijuna kuna. Projekcija proračuna za 2018. godinu je 452,9 milijuna, a za 2019. godinu 454,7 milijuna kuna. (16,30 sati, Velika vijećnica, Pred Dvorom 1)

ZAGREB - Najuspješnijim učenicima glazbenih i plesnih škola i studentima muzičkih akademija Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelit će "Oskar znanja", u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Riječ je o najznačajnijem priznanju u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Najavljeno je da će na svečanosti govoriti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk (12 sati, atrij palače HAZU,Trg N. Š. Zrinskog 11).

15. svibanj 2024 19:54