Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

11. Listopad 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 11. listopada.

ZAGREB - Nastavak 9. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske

VIROVITICA - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović premjestit će na dva dana svoj Ured u Viroviticu. Na otvaranju Privremenog ureda predsjednice RH u zgradi Virovitičko-podravske županije Županije, nazočnima će se obratiti gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Igor Andrović te predsjednica Grabar kitarović (u 9 sati, Trg Ljudevita Patačića 1). Predviđen je radni sastanak predsjednice s vodstvom Županije i Grada te susret s predstavnicima nacionalnih manjina i udruga hrvatskih branitelja te polaganje vijenca kod Spomenika hrvatskim braniteljima. Nakon toga će predsjednica Republike posjetiti Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici (u 11:40 sati). U Privremenom uredu će uslijediti prijam udruga i pojedinaca, a predsjednica će zatim posjetiti Općinu Špišić Bukovicu, gdje će u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“. U Općini Lukač posjetit će tvrtku Šafram d.o.o. (u 15:15 sati, Jelav 3, Turanovac). Potom se vraća u Viroviticu, gdje će posjetiti tvrtku Brana d.o.o., Panonski drvni centar kompetencija d.o.o., Sklonište za životinje Virovitica, te će biti upoznata s projektom obnove dvorca Pejačević. U Općini Suhopolje družit će se s građanima. Prvi radni dan predsjednice u Virovitičko-podravskoj županiji završit će posjetom Općini Pitomača, gdje će u Otrovancu sudjelovati u obilježavanju 10. obljetnice osnutka Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije - VIDRA i obratiti se nazočnima (u 19 sati, Seoski turizam, restoran Zlatni klas Otrovanec).

ZAGREB - Početak suđenja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suoptuženicima u slučaju Agram (9 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5). Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te ‘poslovnih partnera‘ gradskih tvrtki, za navodne nezakonitosti ‘teške‘ preko 25 milijuna kuna, Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. No, sjednice optužnih vijeća više su puta prekidane i odgađane. Veći dio optužnice je potvrđen, a dio vraćen na doradu.

ZAGREB - Okrugli stol o prijedlogu zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima u osnovnoj i srednjoj školi moderirat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. U uvodnom izlaganju glavni savjetnik ministrice Marko Košiček predstavit će glavne smjernice zakona. O temi će raspravljati Zdenko Ljevak kao predstavnik Grupacije nakladnika školskih udžbenika, predstavnica stručne radne skupine Đurđa Trupinić, Goran Hajdin s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, edukatorica Željka Babić i drugi (12 sati, multimedijalna dvorana u prizemlju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38. Predviđeno trajanje događaja je do 13,15 sati).

ZAGREB - Sedma konferencija Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa (9 sati, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25).

ZAGREB - Drugi investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije od 10. do 12. listopada okupit će u Zagrebu brojne domaće i strane stručnjake te sadašnje i potencijalne investitore u zdravstvenom turizmu, koji će 11. listopada na otvorenom dijelu Foruma razmatrati potencijale Adriatic regije za konkretniji razvoj i cjelogodišnje poslovanje tog rastućeg segmenta ponude u svijetu, a premijerno će predstaviti i AHT platformu za uključivanje zdravstvenog turizma u idući financijski okvir EU-a (8,45 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

KOPRIVNICA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji gdje će održati sastanak sa županom Darkom Korenom te gradonačelnicima gradova i saborskim zastupnicima s područja Koprivničko-križevačke županije. Teme sastanka bit će stanje prometne infrastrukture na području Koprivničko-križevačke županije, status projekata koji su u provedbi te razvoj budućih projekata. Predstavnicima medija bit će omogućeno snimanje uvodnih kadrova na samom početku sastanka, a izjave za medije predviđene su nakon završetka sastanka, oko 14,30 sati (Županijska uprava, A. Nemčića 5).

OMIŠALJ - Predstavnici Primorsko-goranske županije i Zračne luke Rijeka predat će prigodne poklone 170.000-tom putniku, koji će putovati redovitim međunarodnim letom kompanije Eurowings od Rijeke do Stuttgarta (u 12,30 sati). U povodu rekordnog prometa putnika u jednoj godini u VIP salonu Zračke luke Rijeke u 13,00 sati bit će održana konferencija za novinare u 13,00 sati.

25. travanj 2024 03:18