Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

27. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 27. rujna.

ZAGREB - Nastavak zasjedanja Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (9 sati, Banski dvori, Trg svetog Marka 2).

ZAGREB - Na poziv ministra rada i mirovinskoga sustava Marka Pavića, povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen boravit će u četvrtak, u službenom posjetu Hrvatskoj. Riječ je o prvom posjetu povjerenice Thyssen u okviru kojega će sudjelovati na konferenciji na visokoj razini Ministarstva rada i mirovinskoga sustava ‘Ususret 2030. godini i izazovi Europskog stupa socijalnih prava. Konferencija će se održati u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu (11,30 sati, dvorana Aura). Teme konferencije bit će digitalizacija radnih mjesta, izazovi na modernom tržištu rada te implementacije Europskog stupa socijalnih prava. Uvodne će govore na konferenciji održati predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, europska povjerenica Thyssen te ministar rada i mirovinskoga sustava Pavić.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević će uvodnim predavanjem otvoriti međunarodnu konferenciju ‘Javne i privatne sigurnosne kompanije u zaštiti kritične infrastrukture‘, koja će se održati u hotelu Westin Zagreb, u organizaciji RACVIAC-a - Središta za sigurnosnu suradnju i Hrvatskog instituta za urbanu sigurnost. U uvodnom dijelu konferencije sudionicima će se obratiti i veleposlanik Haydar Berk, direktor RACVIAC-a, i Nikola Milijević, direktor TECTUS-a. Cilj konferencije je interdisciplinarni pristup predstavljanju i primjeni suvremenih metoda u zaštiti nacionalne i europske kritične infrastrukture kroz prikaz normativnih propisa, ključnih aktivnosti nositelja zaštite i razvoja modela obrazovanja i treninga. Na konferenciji sudjeluje više domaćih i inozemnih predavača (9 sati, u dvorani „Panorama“ hotela Westin Zagreb Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - Predstavljanje infrastrukturnog projekta CeNIKS – Centar za Napredna Istraživanja Kompleksnih Sustava, Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu. Cilj je projekta osuvremeniti Fizički odsjek PMF-a kapitalnom opremom i povećati njegovu regionalnu konkurentnost. Projekt je vrijedan 57,8 milijuna kuna, a 85 posto sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz natječaj „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja i inovacija“. Novom opremom uredit će se devet laboratorija koji će po završetku projekta biti dostupni i drugim institucijama i poslovnom sektoru u Hrvatskoj (14 sati, u dvorani F-08 na Fizičkom odsjeku PMF-a, Bijenička cesta 3).

ZAGREB - U Osnovnoj školi Jabukovac obilježit će se Europski dan školskog sporta u sklopu Europskog tjedna sporta (Jabukovac 30). Tom prigodom OŠ Jabukovac posjetit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Program sportskih aktivnosti na kojem će se organizirati sportski susreti u rukometu, nogometu, odbojci, stolnom tenisu i badmintonu počet će u 9 sati, dok središnji sportski susreti započinju u 11 sati a dolazak ministrice Divjak očekuje se oko 12 sati.

ZAGREB - U središnjici SDP-a održati će se konferencija za novinare na temu SDP-ova plana za rast plaća u Hrvatskoj o spomenutoj temi govorit će predsjednik SDP-a Davor Bernardić te saborski zastupnici Branko Grčić i Boris Lalovac. (10, sati, Iblerov trg 9) .

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana srca, koji se obilježava 29. rujna, na konferenciji za medije u organizaciji Zaklade "Hrvatska kuća srca" i Grada Zagreba predstavit će se djelovanje Zaklade, najnovije epidemiološke podatke vezane uz kardiovaskularne bolesti te brojne aktivnosti i projekte Zaklade. Uvodno će govoriti akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade "Hrvatska kuća srca“, Ana Ljubas, predsjednica Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara, Krunoslav Capak, prim. dr., ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Vjekoslav Jeleč, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo (11 sati, Ilica 5/II, prolaz Oktogon).

ZAGREB - Sindikati javnih službi - potpisnici temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama organiziraju konferenciju za novinare s temom "U iščekivanju povećanja plaća u javnim službama" - Osvrt na nastavak pregovora o osnovici za plaće (10,30 sati, Zgrada sindikata, Ulica Florijana Andrašeca 18A, 1. kat, dvorana Andromeda).

ZAGREB - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) i investicijski fond rizičnog kapitala s privatnom ponudom Enterprise Investors organiziraju konferenciju "Ulagačko okruženje i perspektive ulaganja rizičnog kapitala u Hrvatskoj" (11,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

SPLIT - Otvaranje drugog međunarodnog energetsko-bankarskog foruma "Europska unija-Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive", u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije. (u 9,30 sati, Hotel Cornaro, Sinjska ulica 6).


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

17. travanj 2024 22:23