Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

25. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za utorak, 25. rujna.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, koji je i predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, predsjedat će trećom sjednicom te koordinacije (10 sati, Ravnateljstvo policije, Ilica 335). Nazočnost fotografa i snimatelja predviđena je na samom početku sjednice, a po završetku će biti objavljeno priopćenje.

PAZIN - U povodu obilježavanja Dana Istarske županije i 25. godišnjice osnutka te županije održat će se svečana sjednica Skupštine Istarske županije, na kojoj će sudjelovati i ministar turizma Gari Cappelli (11 sati, Velika koncertna dvorana Spomen doma, Šetalište Pazinske gimnazije 1). Dan županije slavi se u povodu rujanskih odluka iz 1943. godine o sjedinjenju Istre, Rijeke i Zadra te pripadajućih otoka s maticom domovinom Hrvatskom. Sjednici će prethoditi polaganje vijenaca na središnjem spomeniku u parku Narodnog ustanka (10,30 sati).

SISAK - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetit će nove poslovne prostorije koje je MUP preuzeo u zakup od Hrvatskih telekomunikacija, a za potrebe Policijske uprave sisačko-moslavačke u Sisku (Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24) Izjava za medije ministra Božinovića predviđena je u 13,30 sati u prizemlju zgrade (sala za upravne poslove) nakon čega će ministar obići nove prostorije.

ZAGREB - Središnji državni ured za Hrvate izvan RH predstavit će na konferenciji za medije pilot projekt "Registar hrvatskih subjekata izvan RH" (10,30 sati, Trg hrvatskih velikana 6). Registar je posebna mrežna stranica, dizajnirana u obliku digitalne baze podataka i komunikacijske mreže. Pilot faza projekta provodit će se od rujna do prosinca ove godine i bit će namijenjena prvenstveno zajednicama Hrvata u Argentini, SR Njemačkoj i SAD-u te osobama i subjektima koji su povezani s Hrvatima u tim državama.

ZAGREB - Okrugli stol "Cjepivo protiv pneumokoka postaje dio kalendara, što dalje?" ususret uvođenju novog cjepiva protiv pneumokoka u Nacionalni kalendar cjepiva RH za 2019. godinu (11 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5). Na okruglom stolu će govoriti pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece na Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Goran Tešović, specijalist pedijatrije, uži specijalist kliničke imunologije i alergologije KBC Zagreb jadranka Kelčić te specijalist pedijatrije i uži specijalist pedijatrijske nefrologije u Poliklinici Helena Iva Palčić.

ZAGREB - Konferencija za medije zagrebačkog Ureda za zdravstvo i Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa na kojoj će predstaviti dosadašnje rezultate rada projekta "CheckPoint Zagreb" koji je uvršten u Kompedij dobre prakse odgovora zdravstvenog sektora na HIV u Europskoj regiji Svjetske zdravstvene organizacije (11 sati, prostorije Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa, Ulica kneza Domagoja 10).

ZAGREB - Konferencija za medije Hrvatskog novinarskog društva (HND) "Slučaj HTV" na kojoj će se govoriti o postupku izvanrednog otkazivanja ugovora o radu novinaru i uredniku HRT-a te predsjedniku HND-a Hrvoju Zovku (11 sati, Velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2). Na konferenciji će govoriti glavna povjerenica Podružnice SNH novinari i medijski radnici HRT Maja Sever te potpredsjednici HND-a Denis Romac i Slavica Lukić.

ZAGREB - Može li i želi li hrvatski turizam biti cjelogodišnja djelatnost i razvijen u cijeloj Hrvatskoj, te koji su oblici turizma najpogodniji za cjelogodišnji razvoj i druge aktualne turističke teme raspravit će druga po redu konferencija "Može li hrvatski turizam 365?", koja će među više od 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva okupiti i tri ministra zaduženih za turizam iz Slovenije, Albanije i Crne Gore, dok se iz Hrvatske očekuje državni tajnik u Ministarstvu turizma (otvorenje 9,00 sati; ministarski forum 9,45 sati, hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Otvorenje akcije Kupujmo hrvatsko u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). Posjetiteljima će se uvodno obratiti predsjednik HGK Luka Burilović, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (11 sati, Trg Josipa bana Jelačića).


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

25. travanj 2024 18:48