Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

19. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za srijedu, 18. rujna.

ZAGREB - Hrvatski sabor u srijedu počinje jesenje zasjedanje, a zastupnike, koji se nakon dvomjesečne stanke ponovno vraćaju u svoje klupe, čeka obiman dnevni red na kojem je već sada 127 točaka. Na Aktualnom prijepodnevu, kojim počinje 9. saborska sjednica, bit će 38 zastupničkih pitanja. Prvi je na redu HRAST-ov Hrvoje Zekanović, a slijede ga dva SDP-ovca - Mihael Zmajlović i Željko Jovanović, dok će zadnje pitanje imati priliku postaviti HDZ-ov Mato Čičak. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Deveta sjednica će trajati do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ističe kako zastupnike očekuje intenzivan rad, s obzirom da je iz Vlade došlo dosta zakonskih prijedloga. Pred zastupnicima bi se uskoro trebala naći porezna, ali i mirovinska reforma, a prvog radnog tjedna na dnevnom redu je 12 zakonskih prijedloga u prvom čitanju.

ZAGREB - Konferencija za medije ‘Mirovinska reforma – prijedlog Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) održat će se u povodu predloženih mjera u mirovinskom sustavu vezanih na osobnu štednju građana u 2. mirovinskom stupu. Čelnici društava za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima predstavit će stručnu analizu i izračune budućih mirovina te prijedloge UMFO-a (13,30 sati, dvorana Glagolju, Kongresni centar Forum, Green Gold, Radnička cesta 50).

ZAGREB - U okviru Europskog tjedna mobilnosti 2018. pod sloganom "Preko upoznavanja do boljeg razumijevanja" na Cvjetnom trgu će se održati ‘Igre mobilnosti‘. Sudjelovat će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević te druge javne osobe. U Europskom tjednu mobilnosti gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i osmišljavaju nove mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana. Manifestacije se svake godine održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije ( od 10 do 15 sati, Preradovićev trg).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskom saboru održat će se tematska sjednica "Nasilje nad ženama s invaliditetom - specifičnosti i mogućnosti suzbijanja". Tematska sjednica održat će se u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

DUBROVNIK - Četvrta ministarska konferencija "Kina + 16" za područje turizma u Dubrovniku će okupiti više od stotinu sudionika, predvođenih ministrom turizma Garijem Cappellijem i ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom. Riječ je o susretu na visokom nivou čelnika turizma, redom ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika zemalja uključenih u inicijativu "Kina + 16", platforme za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe na području turizma (otvorenje u 10 sati, izjave za medije u 13,00 sati na terasi Hotela Palace, dvorana Mare 1, Masarykov put 20),

ZAGREB - Korejsko-hrvatski poslovni forum 2018. Forum organiziraju Veleposlanstvo Republike Koreje u Zagrebu, Poslovni centar Republike Koreje u Hrvatskoj (KOTRA), Hrvatsko-korejski poslovni klub i Zaklada instituta korejske kozmetičke industrije (Foundation of Korea Cosmetic Industry Institute), a pokrovitelji su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo zdravstva i Hrvatska gospodarska komora. Forum se održava od 2013. godine u cilju promicanja poslovnog partnerstva među poslovnim ljudima Republike Koreje i Hrvatske. Ovogodišnji forum usredotočen je na poboljšanje suradnje u kozmetičkoj industriji (9,30 sati, Hotel Esplanade, Ulica Antuna Mihanovića 1).


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

21. travanj 2024 03:36