Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

17. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za ponedjeljak, 17. rujna.

ZAGREB - Saborska zastupnica Ines Strenja-Linić na konferenciji za novinare predstavit će Parlametar, alata za lakše praćenje rada Hrvatskog sabora (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministarstvo hrvatskih branitelja predstavit će aktivnosti Uprave za zatočene i nestale vezane uz terenska istraživanja i ekshumaciju žrtava na lokacijama u Gradu Zagrebu koje provodi temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Događaju će nazočiti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i pomoćnik ministra nadležan za Upravu za zatočene i nestale Stjepan Sučić (10 sati, na lokaciji Tuškanac 74 -Rasadnik Pepeljarka). Iz Ministarstva pozivaju da predstavnici medija na spomenutu lokaciju u Zagrebu dođu najkasnije do 9,50 sati.

SPLIT - Sveučilište u Splitu (FESB i PMF) organiziraju 11. konferenciju "LHC Days in Split", koja u Split dovodi međunarodno priznate znanstvenike iz cijelog svijeta. Konferencija se održava u Palači Milesi, a tema su najnoviji rezultate iz područja fizike na LHC-u u CERN-u u Ženevi, kao i u područjima kozmologije i astro-čestične fizike. Otvaranje konferencije, u prisustvu Državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičića, rektora Sveučilišta u Splitu i dekana FESB-a i PMF-a, te gostiju iz CERN-a bit će u 9,30 sati.

ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisat će s ravnateljima srednjih pomorskih škola ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku školske opreme u školama koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva. Ukupna vrijednost ugovora je gotovo tri milijuna kuna (11 sati, Ministarstvo prometa, mora i infrastruktura, Prisavlje 14, dvorana 904).

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ekonomskog instituta iz Zagreba održat će se stručni skup "Tržište nekretnina Republike Hrvatske". U sklopu skupa bit će predstavljena publikacija "Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske 2012.–2017." u kojoj su analizirani glavni trendovi na tržištima stanova i apartmana, obiteljskih kuća, poslovnih prostora, poljoprivrednog, građevinskog i šumskog zemljišta. Analiza se odnosi na razdoblje od 2012. do 2017. godine (10.00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

04. svibanj 2024 18:23