Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

12. Srpanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 12. srpnja.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će se, između ostaloga, raspravljati o nacrtima prijedloga zakona o fiskalnoj odgovornosti (EU), prijedlogu zakona o provedbi Uredbe (EU) o novčanim fondovima (EU), prijedlogu zakona o djelatnosti socijalnog rada te o prijedlogu odluke o provedbi programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina i prijedlog odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Svečanu prisegu pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem položit će potpredsjednik Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Damir Kontrec (12.00 sati, Banska soba, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije. Devetoj generaciji studenata diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije diplome će uručiti rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i profesor Daniel Hagège sa Sveučilišta u Orléansu, koji je ujedno i jedan od koordinatora ovoga studijskoga programa. Svečanosti će nazočiti grancuska veleposlanica Hrvatskoj Corinne Meunier (10 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14)

PULA - Potpisivanje sporazuma o suradnji između Filozofskoga fakulteta i Sveučilišta u Puli i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba. Nakon potpisivanja sporazuma ravnatelj Instituta Željko Jozić i znanstvenica s Instituta Milica Mihaljević održat će predavanje "Hrvatski jezik u tisku i mreži" (12 sati, Dvorana Slavka Zlatića, I.M. Ronjgova 1)

GOSPODARSTVO:

ZAGREB - Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP ICT) predstavit će analizu domaćeg ICT sektora za 2017. (10,00 sati, HUP, Radnička cesta 52, Green Gold centar).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen projekt Hrvatske gospodarske komore Digitalna komora i portala Gospodarska mreža (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Fizički obujam poljoprivredne bruto proizvodnje u Hrvatskoj je u 2017. u odnosu na godinu prije pao za 8,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Smanjenje poljoprivredne proizvodnje, kako navode statističari, rezultat je s jedne strane pada biljne proizvodnje, koji iznosi 15,2 posto, dok je u isto vrijeme stočna proizvodnja porasla za 0,9 posto. Kod biljnih proizvoda zabilježen je pad proizvodnje gotovo svih proizvoda u skupini žitarica, među ostalim kukuruza za 27,6 posto te pšenice za 28,8 posto, dok je kod uljarica zabilježen porast proizvodnje sunconkreta za 4,8 posto i uljane repice za 20,2 posto, a pad proizvodnje soje za 14,9 posto.

25. travanj 2024 14:35