Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

02. Veljača 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za petak, 2. veljače:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će vojarnu Croatia i Ministarstvo obrane, gdje će nazočiti potpisivanju ugovora s proizvođačima vojne opreme (11 sati, Dvorana stožernog generala Janka Bobetka). Riječ je o 35 ugovora s 26 hrvatskih tvrtki, u ukupnom iznosu od više od 280 milijuna kuna, koje će potpisati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Tom prigodom bit će organiziran i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koju koriste Oružane snage Republike Hrvatske (10, 35 sati, dvorište Administrativnog središta Ministarstva obrane, Stančićeva 4). U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bit će ministar Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov. U programu posjeta je obilazak novog restorana u vojarni Croatia (10 sati, Sarajevska 7) te odavanje počasti poginulim braniteljima paljenjem svijeće kod Spomen-obilježja 1. Gardijske brigade "Tigrovi“ (10.15 sati). Izjave za medije predviđene su u 11,35 sati u predvorju Administrativnog središta Ministarstva obrane.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora ((9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na dnevnom redu sjednice saborskog Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav je Odluka o otvaranju javne rasprave o nacrtu Prijedloga poslovnika o izmjenama i dopunama Poslovnika Hrvatskog sabora ( u 9.30 sati, dvorana Janka Draškovića).

ZAGREB - Klub zastupnika Živog zida i SNAGA-e održat će konferenciju za medije, a teme su: Zastupničko pitanje upućeno predsjedniku Vlade RH, ponuda suradnje Vladi RH oko arbitraže u Washingtonu, zahtjev za dostavu na uvid ugovora o kreditu društvu Plinacro d.o.o. te amandmani na izmjene Zakona o kreditnim institucijama. Na konferenciji će govoriti zastupnik Goran Aleksić te članovi Udruge Franak Vlado Iljkić, Sandra Žiga i Denis Smajo (11 sati, u dvorani Ivana Kukuljevića Hrvatskog sabora).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primit će izaslanstvo Izraelsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva parlamenta (Knesseta) Države Izrael, predvođeno potpredsjednikom Knesseta Esawijem Frejem. Sastanku će prisustvovati i veleposlanica Izraela u Hrvatskoj Zina Kalay Kleitman. Izaslanstvo je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i Hrvatskom saboru, a domaćin im je potpredsjednik Hrvatskog sabora i voditelj Hrvatsko – izraelske skupine prijateljstva Milijan Brkić (9 sati, u palači Dverce, Katarinin trg 6). Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak susreta, a izjave za novinare predviđene su nakon sastanka.

Gospodarstvo:

ZAGREB - Okrugli stol "EU fondovi i izvoz", u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Prisutnima će se, između ostaloga, obratiti potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i glavni ekonomist Zagrebačke banke Hrvoje Dolenec. Nakon okruglog stola potpredsjednica Vlade dodijelit će 23 ugovora o bespovratnim sredstvima, vrijednih 14,5 milijuna kuna, hrvatskim poduzetnicima koji su ih osvojili unutar trajno otvorenog poziva "Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća" (početak skupa u 12,30 sati, a izjave u 13,45, Vidikovac Zagreb, neboder 16. kat, Ilica 1a).

ZAGREB - Četvrti Forum obiteljskog smještaja (FOS) u organizaciji HGK-ove Zajednice obiteljskog turizma u dva dana, petak i subotu, okupit će više od tisuću predstavnika te djelatnosti te druge sudionike iz turizma, s naglaskom na turističke trendove, rezultate 2017., zakonsku regulativu, kategorizaciju, brendiranje, važnost obrazovanja i druge teme. Na FOS-u će prvog dana biti i ministar turizma Gari Cappelli (12,00 sati, Zagrebački velesajam, Kongresni centar, Avenija Dubrovnik 15).

10. svibanj 2024 11:15