Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

23. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija političko-gospodarska događanja za utorak, 23. siječnja 2018.:

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisat će ugovore i okvirne sporazume za nabavu policijske odore s predstavnicima hrvatskih tvrtki proizvođača. Nakon potpisivanja dokumenata predviđena je izjava za medije, a ministar Božinović ujedno će prezentirati financijski plan i plan nabave Ministarstva unutarnjih poslova za ovu godinu. Potpisivanju će nazočiti predstavnici reprezentativnih sindikata: Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a te Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (11 sati, u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova,  Ulica grada Vukovara 33 - iz MUP-a mole novinare i snimatelje da u MUP (ulaz Vukovarska) dođu najkasnije do 10.30 sati).

SLAVONSKI BROD - Mogućnosti sufinanciranja projekta i mjera koje jedinice lokalne samouprave trebaju provesti kako bi ispunile svoje zakonske obveze u području gospodarenja otpadom bit će tema radnog sastanka ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića s predstavnicima Brodsko-posavske županije, gradonačelnicima Slavonskog Broda i Nove Gradiške te načelnicima općina s područja Brodsko-posavske županije.  Cilj radnog sastanka je predstaviti mogućnosti sufinanciranja mjera koje jedinice lokalne samouprave trebaju provesti tijekom 2018. godine kako bi ispunile svoje obaveze. Sastanak će se održati Velikoj vijećnici županijske uprave, a nakon nejga su predviđene izjave za medije (16 sati).

ZAGREB - Okrugli stol  pod nazivom "Zakon o Dražavnom-sudbenom vijeću i Zakon o sudovima" održat će se u organizaciji Mosta nezavisnih lista (11,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

VUKOVAR - Potpisivanje društvenog ugovora o osnivanju Agro-klastera. Odluku o njegovu osnivanju u prosincu je donijela skupština Vukovarsko-srijemske županije, a uz tu županiju osnivači su i općine Cerna, Vrbanja, Drenovci, Lovas i Stari Jankovci, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Osijeku te Zadruga za proizvodnju voća i povrća Vinkovačka šparoga (10 sati, mala vijećnica Vukovarsko-srijemske županije, Županijska 9).

ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle su u trećem tromjesečju prošle godine za 0,6 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok su na godišnjoj razini porasle za 3,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Prema podacima DZS-a novi su stambeni objekti u trećem tromjesečju u odnosu na drugo poskupili u prosjeku za 1,1 posto, isto kao i u  usporedbi s trećim kvartalom 2016. Postojeći stambeni objekti u prosjeku bilježe porast cijena za 0,5 posto u odnosu na drugo tromjesečje, dok su u odnosu na treće tromjesečje 2016. cijene porasle 4,3 posto.

ZAGREB - Hrvatsku je prošle godine posjetilo 256.000 turista iz Španjolske, 13 posto više nego godinu ranije, a ove ih se godine očekuje 10 posto više, očekuju turističke agencije i avio-prijevoznici.

24. travanj 2024 00:09