Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

08. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 8. rujna:

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će o predmetu koji se tiče dužnosnice Jasne Omejec, bivše predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske do 6. lipnja 2016. te o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda kao i u predmetu dužnosnika Davorina Mlakara, suca toga suda (10 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Konferencija "Voda - najvrjedniji resurs budućnosti" održat će se u Zagrebu, otvorit će je državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, a sudionicima će se obratiti i zastupnici u Europskom parlamentu Ivana Maletić i Ivica Tolić (10 sati, Kristalna dvorana hotela Westin, Ul. Izidora Kršnjavog 1). Izjave za novinare bit će u 9,45 u predvorju Kristalne dvorane hotela Westin. U glavnoj panel raspravi "Dinamika dostizanja EU ciljeva u vodoopskrbi i odvodnji", sudjelovat će Ivana Maletić, predstavnici Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda. Uvod u raspravu dat će zastupnica Maletić s temom: Strateška pozicija vode u europskim politikama. Organizatori konferencije su časopis Komunal i Centar za razvoj i marketing, a partneri u organizaciji su Hrvatsko društvo za zaštitu voda, Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije, Hrvatske vode i tvrtka Tehnix.

ZAGREB - Na otvorenom prostoru ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskim narodnim kazalištem i drugim partnerima održat će edukativno-preventivni program u sklopu akcije "Poštujte naše znakove". Očekuje se dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak (11 sati, Trg Republike Hrvatske).

26. travanj 2024 20:15