Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

31. Kolovoz 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 31. kolovoza:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na kojoj će, među ostalim, donijeti odluku o rastu naknade za obnovljive izvore energije (OIE) sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh od početka rujna, što će prosječan račun za električnu energiju poskupjeti za oko 20 kuna mjesečno. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za Imunološki zavod, kao i o pokretanju postupka o sklapanju Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama i visini osnovice za obračun plaće u javnim službama (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove koji će odlučivati o tome koji će zastupnici biti novčano kažnjeni zbog neopravdanih izostanaka iz sabornice u prvoj polovici srpnja. Izmijenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika omogućeno je po prvi put novčano kažnjavanje saborskih zastupnika koji neopravdano izostaju s plenarne sjednice na način da im se za svaki takav izostanak mjesečni paušal od 1500 kuna umanjuje za 150 kuna. Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolesan, što mora dokazati liječničkom potvrdom, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu te nazočiti društvenim, političkim kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine nakon ljetne stanke naći će se 23 točke, a osim one o preimenovanju Trga maršala Tita, gradski zastupnici će odlučivati i o osnivanju novog gradskog ureda - Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju, te razdvajanju Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u tri zasebna ureda (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

ZAGREB - Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održat će konferenciju za novinare na temu "Tko će od 1. rujna voditi Imunološki zavod i kuda će ga odvesti?". Govorit će Željko Klaus, predsjednik EKN-a i Lidija Jagarinec , povjerenica Sindikata EKN-a Imunološkog zavoda (10 sati, Krešimirov trg 2, Radnički dom, dvorana 427, 4. kat).

ZAGREB- Konferencija za novinare Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite o najavljenim promjenama u sustav koncesija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kojim se ukidaju koncesije i uvode ordinacije po uzoru na druge zapadnoeuropske zemlje, te povećava broj specijalizacija za obiteljske liječnike (10,30 sati, Slovenska 24).

27. travanj 2024 23:29