Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

30. Kolovoz 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 30. kolovoza:

OTOK KORNAT - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će na obilježavanju 10. godišnjice kornatske tragedije (11 sati). U srijedu se obilježava deseta obljetnica kornatske tragedije, najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva i najveće mirnodobske tragedije u Hrvatskoj, u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca, a preživio samo tišnjanski vatrogasac Frane Lučić. Kornatska tragedija dogodila se 30. kolovoza 2007. kad je u rutinskoj intervenciji gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

DRNIŠ - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović susrest će se s gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom te obići opožarena područja (15,30 sati).

ZAGREB - Slijedom odluka donesenih na prošlotjednoj sjednici Predsjedništva HNS-a, ta stranka pokreće političku inicijativu za što hitniju provedbu obrazovne reforme o čemu će izvijestiti na konferenciji za novinare. Govorit će  v.d. predsjednika HNS-a, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Saboru i gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić (9 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8).

OSIJEK - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja obilježit će Međunarodni dan nestalih osoba. Obitelji nestalih branitelja i civila odaslat će poruke lokalnoj zajednici, institucijama i cjelokupnom društvu, a od nositelja javnih vlasti očekuju javno iznošenje stajališta o procesu rješavanja pitanja nestalih osoba. Obilježavanje će početi u 9,30 sati polaganjem vijenaca i molitvom kod zajedničke kosturnice na osječkom Centralnom gradskom groblju, a nakon mise u 11 sati u osječkoj katedrali, u 12.30 sati održat će se prigodni program na osječkom Trgu Ante Starčevića.

ZAGREB - U povodu osnivanja prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj, na konferenciji za novinare bit će predstavljen program UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza 2017. Cilj te utrke je okupiti što veći broj djece i odraslih, rekreativnih i profesionalnih trkača koji će podržati ostvarenje tog važnog cilja za prijevremeno rođenu djecu. Program događanja predstaviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pokrovitelj utrke, zamjenica predstojnice UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Đurđica Ivković i predstavnik hokejaškog kluba Medveščak, kao jednog od obiteljskih gradskih klubova koji podržavaju utrku. (9 sati, Europski dom, Jurišićeva 2).

ZAGREB - Klub zastupnika Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika saziva održat će konferenciju za novinare u povodu početka sjednice Hrvatskog sabora (11 sati, dvorana bana Josipa Jellačića, Trg Sv. Marka 6). Govorit će  zastupnici Anka Mrak-Taritaš i Goran Beus Richembergh, a bit će nazočna i potpredsjednica GLAS-a Diana Topčić-Rosenberg.

ZAGREB - Inicijativa Antifašizam je moj izbor i Zajednica udruga antifašističkih boraca Zagrebačke županije organiziraju javnu tribinu "Opasnost suvremenog fažizma", na kojoj će uvodničari biti bivši hrvatski predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović (18 sati, dvorana SABA, Pavla Hatza 16).

26. travanj 2024 06:19