Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Deloitteova konferencija ‘CFO 2018. – CFO budućnosti‘

28. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 28. ožujka:

KARLOVAC - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će u općini Lasinja Pastoralni centar, nakon čega je predviđeno prigodno obraćanje predsjednice (9 sati, Ul. Sv. Florijana 2). Nakon toga položit će cvijeće ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Tijekom dana predsjednica Grabar-Kitarović u Karlovcu će posjetiti Gimnaziju, gdje će razgovarati s profesorima i učenicima, a u Centru za odgoj i obrazovanja mladih susrest će se s odgajateljima i štićenicima Centra. Nakon toga predsjednica će posjetiti Ozalj, gdje će razgovarati sa čelnicima gradske vlasti (11,35 sati, Gradska uprava Ozlja, Kurilovac ul. 1), te će posjetiti tvrtku Flammifer d.o.o. (12 sati, Kolodvorska cesta 27B). U Dugoj Resi predsjednica Republike će obići proizvodni pogon tvrtke Aquaestil Plus d.o.o., a nakon toga će se u općini Generalski Stol susresti s građanima. Predsjednica će posjetiti i Ogulin i tamo se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti, direktorima gradskih tvrtki te će obići ‘Ivaninu kuću bajke‘ i tvrtku Bjelin d.o.o.

ŠIBENIK - Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Šibenik. Ugovore će potpisati ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor šibenskog Vodovoda i odvodnje Frane Malenica (16 sati, Ured gradonačelnika, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1).

BJELOVAR - U Sportsko-rekreacijskom centru Kukavica, u Maloj Pisanici kod Bjelovara, održat će se dvodnevni okrugli stol pod nazivom "Zapadna Slavonija u Domovinskom ratu 1991" . Teme okruglog stola obuhvaćaju političke i vojne prilike u zapadnoj Slavoniji do oslobađanja vojarni, za vrijeme oslobađanja vojarni i oslobodilačke operacije u zapadnoj Slavoniji - i to "Otkos 10", "Orkan 91." i "Papuk 91.". Skup počinje u 10 sati, a na otvorenju će, uz ostale, sudjelovati načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i izaslanik predsjednice Republike Ante Deur. Od 10,40 do 11,15 sati predviđene su izjave za medije. U 16 sati okruglom stolu pridružit će se i potpredsjednik Vlade ministar obrane Damir Krstičević.

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na završnici Nacionalnog projekta za poticanje čitanja ‘Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige‘, koja će se održati u zagrebačkom kinu Tuškanac. Nakon događanja ministrica će biti dostupna za izjave (10,30 sati, kino Tuškanac, Tuškanac 1).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisat će ugovor o zamjeni nekretnina između Republike Hrvatske i Grada Zagreba (13 sati, prostor bivše kavane Corso, Gundulićeva 2 - Ilica 25).

ZAGREB - Američka gospodarska komora (AmCham) na konferenciji za novinare će predstaviti rezultate istraživanja poslovnog okruženja u Hrvatskoj. Istraživanje provedeno među članovima AmCham-a od 20. prosinca 2017. do 31. siječnja 2018. je otkrilo kako su poduzeća poslovala u 2017. kao i očekivanja za poslovanje i zapošljavanje u nadolazećem razdoblju. (10,30 sati, AmCham, Strojarska 22).

ZAGREB - Deloitteova konferencija "CFO 2018. – CFO budućnosti", u sklopu koje će biti proglašen najbolji hrvatski financijski direktor/ica. Na konferenciji će se razmatrati ključna strateška pitanja važna za CFO-e te prikazati najvažniji trendovi u segmentu robotske automatizacije procesa, primjeni robotike i umjetne inteligencije u financijama te različiti aspekti blockchain tehnologije. Konferenciju će otvoriti viceguverner Hrvatske narodne banke Neven Barbaroša. (9,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

27. travanj 2024 16:52