Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Guverner Vujčić analizira makroekonomske izazove Hrvatske

16. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak 16. svibnja:

OPATIJA - Ovogodišnja, 22. znanstveno-stručna konferencija "Hrvatsko novčano tržište" održat će se 16. i 17. svibnja u Opatiji. Konferenciju organizira Tržište novca, a sudionici će uz ostalo raspravljati o bankarskom sektoru s posebnim naglaskom na kretanje Hrvatske prema ulasku u monetarnu uniju. Prvi dan konferencije sudionicima će se, prema najavama organizatora, obratiti guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, koji će analizirati makroekonomske izglede i izazove Hrvatske (9,45 sati, Hotel Milenij, Maršala Tita 109)

ZAGREB - Na 157. sjednici Vlade RH raspravljat će se o Nacrtu prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna RH za 2018. godinu i Nacrt prijedloga godišnjeg izvještaja o primjeni fiskalnih pravila za 2018. godinu (10 sati, Banski dvori).

MARIBOR/BLEIBURG/MACELJ - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković s izaslanstvom položit će vijence i odati počast žrtvama Bleiburške tragedije i žrtvama hrvatskog križnog puta, kod Spomen-obilježja i grobnice žrtava poraća na groblju Dobrava, Tezno kod Maribora (10 sati), kod Spomen-obilježja na Bleiburškom polju (11,30 sati) i kod Spomen-obilježja u Macelju (14,30 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije, o zaključcima s 58. plenarnog zasjedanja HBK, koje se održalo od 14. do 16. svibnja, izvijestit će predsjednik HBK, nadbiskup zadarski monsinjor Želimir Puljić (12 sati, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - U Staroj gradskoj vijećnici održat će se Skupština Matice umirovljenika Hrvatske na kojoj će 120 predstavnika raspravljati o aktualnom mirovinskom trenutku u RH i zauzeti stavove o najvažnijim problemima umirovljenika i starijih osoba i načinu njihovog rješavanja. Na skupu se očekuju i gosti među kojima gradonačelnik grada Zagreba i predstavnici Vlade RH i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (10 sati, Ćirilometodska ulica 5).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečano će otvoriti međunarodnu vrtnu izložbu  54. Floraart koja se na Jezeru Bundek održava do 19. svibnja (13 sati, Glazbena (pontonska) pozornica).

___________________

EU IZBORI

ZAGREB - U središnjici Hrvatske demokratske zajednice nositelj liste HDZ-a za izbore za Europski parlament Karlo Ressler i predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš održa će konferenciju za medije na kojoj će predstaviti program Mladeži HDZ-a za EU izbore i njihove aktivnosti u (10 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Na press konferenciji u prostorijama SDP-a kandidatkinje stranke na izborima za Europski parlament Romana Jerković i Sanja Radolović govorit će o zdravstvenoj zaštiti, politikama za mlade i povećanju sredstava za Erasmus+ program (10 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare u prostorima Češke besede Zagreb na temu "Podrška nacionalnih manjina Grada Zagreba listi 365 Stranke rada i solidarnosti na europskim izborima". Na konferenciji će govoriti predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i predstavnici crnogorske, češke i mađarske nacionalne manjine (11, 30 sati, Šubićeva 20).

OSIJEK - Dalija Orešković i kandidati stranke Start za EU izbore posjetit će grad Osijek. Osim obilaska grada i druženja s građanima, bit će na raspolaganju za medijske izjave u 12 sati na terasi hotela Osijek (Šamačka 4). Tom prilikom će se osvrnuti na aktualnu političku situaciju te europski program stranke.

27. travanj 2024 18:42