Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Kako do bolje poslovne klime

18. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 18. travnja:

SKRADIN, KIJEVO - Drugoga dana boravka u Šibensko-kninskoj županiji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se u Skradinu sa gospodarstvenicima, obrtnicima i turističkim djelatnicima te županije kojima će se prigodno obratiti (9,30 sati).  Posjetit će zatim općinu Kistanje i u susresti se s vodstvom općine te posjetiti tamošnju osnovnu školu. U Kninu će se susresti s članovima Udruge osoba s invaliditetom a potom će u Kijevu položiti cvijeće na spomenik Kijevski strijeljani Isus. Nakon toga predsjednica će se sastati s čelnicima Kijeva (13,55 sati, Dom kulture). Poslije toga posjetit će Drniš i općinu Unešić.

ZAGREB - Na tematskoj sjednici Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora bit će govora o "Izvješću potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i izvanrednog povjerenika Vlade Republike Hrvatske Fabrisa Peruška o poslovanju Agrokora d.d." (13 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Trg. Sv. Marka 6).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). Hrvatski sabor zasjedanje će započeti raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Vlada ističe da bi se izmjenama koje predlaže uveo red i pravna sigurnost u sustav profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Po predloženim izmjenama, centre za profesionalnu rehabilitaciju osnivala bi isključivo Rebublika Hrvatska, a osnivačka prava i dužnosti u njezino ime obavljalo nadležno Ministarstva za rad. Preuzimanjem osnivačkih prava nad centrima za profesionalnu rehabilitaciju ujednačio bi se njihov položaj.

ZAGREB - Nezavisni zastupnik  u Hrvatskome saboru Mirando Mrsić održat će konferenciju za novinare o Prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti, a govorit će i Spomenka Avberšek (11 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - "Kamo ide hrvatski znanstveni sustav - prema racionalnoj reformi ili prema entropiji i urušavanju?" tema je rasprave koja će se održati u Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja (12 sati, Florijana Andrašeca 18a/1. kat). Cilj je raspraviti pod kojim je uvjetima moguće reformirati sustav znanosti i visokog obrazovanja. Najavljeno je i sudjelovanje posebnog savjetnika premijera Radovana Fuchsa.

ZAGREB - Udruge "Are you Syrious?" i Centar za mirovne studije održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o pritiscima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) na odvjetnički ured koji štiti prava izbjeglica, te na aktiviste i aktivistkinje organizacija koje pružaju pravnu i humanitarnu zaštitu izbjeglicama (10 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112c). Također će biti govora o situaciji u kojoj se nalazi obitelj poginule djevojčice Madine, poglavito nakon izdavanja privremene mjere Europskog suda za ljudska prava, kao i na uvjete drugih obitelji u detenciji u Tovarniku. Govorit će odvjetnik Ivo Jelavić, odvjetnica obitelji djevojčice Madine Sanja Bezbradica Jelavić, Tajana Tadić i Gordan Bosanac.

ZAGREB - Sporazum o financiranju provedbe financijskih instrumenata - novi model kreditiranja u poljoprivredi potpisat će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Tamara Perko i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Vjeran Vrbanec. Potpisivanjem sporazuma o financiranju pokrenut će se financijski instrumenti koji će omogućiti brži i lakši pristup financiranju za ulaganja u rast i razvoj poljoprivrednog, prerađivačkog i šumarskog sektora. Svečanosti potpisivanja sporazuma, kako je najavljeno, bit će nazočan i premijer Andrej Plenković (12,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Na konferenciji "Republika Hrvatska - kako do bolje poslovne klime?" bit će riječi o najznačajnijim izazovima s kojima se susreću poduzetnici u svakodnevnom poslovanju te već poduzetim i budućim mjerama za poboljšanje poslovne klime i uvjeta poslovanja. Konferenciju organizira Hrvatska gospodarska komora (HGK), a uz predsjednika HGK-a Luku Burilovića, organizatori najavljuju da će se sudionicima konferencije obratiti i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar financija Zdravko Marić (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

OPATIJA - Konferencija "NATO i gospodarstvo" namijenjena je tvrtkama koje žele više saznati o poslovnim mogućnostima u okviru postupaka javne nabave NATO agencija, NATO Communications and Information Agency (NCIA) i NATO Support Agency (NSPA). Konferenciju organiziraju Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo obrane i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta (10,30 sati, Grand hotel 4 opatijska cvijeta, Viktora cara Emina 6).

KARLOVAC - Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (OMH) na sastanku upravnog vijeća predstavit će rezultate poslovanja malih hotelijera u dosadašnjem dijelu godine, najaviti očekivanja od ove godine te aktivnosti promocije udruge i bolje poslovne mogućnostima za taj segment turizma (12,00 sati, hotel Korana Srakovčić).

24. travanj 2024 16:12