Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Koliko su žene napredovale u poslovnom svijetu 2018.

07. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 7. ožujka.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte predstaviti će rezultate istraživanja "Žene u poslovnom svijetu 2018". Tom će prigodom biti predstavljeni stavovi 186 predstavnika hrvatskih tvrtki, odnosno, uvjerenja muškaraca i žena na upravljačkim pozicijama o položaju i napretku žena u poslovnom svijetu, a posljednje takvo istraživanje provedeno je još 2013. godine (10,00 sati, HUP, Radnička cesta 52/1).

ZAGREB - Zračna luka Osijek ove godine očekuje 11 posto više putnika nego u 2018., te planira investicije od 7,6 milijuna kuna od čega najviše u nastavak rekonstrukcije putničke zgrade, kaže za Hinu direktor te zračne luke Davor Forgić. Forgić kaže da planirani 11-postotni rast broja putnika ove godine znači da bi se lanjska brojka od 67,2 tisuće povećala na 74,3 tisuće putnika, pri čemu se, kao i lani, najviše putnika očekuju na liniji Basel-Osijek-Basel. Napominje da će uz cjelogodišnje redovne domaće linije domaćega Trade Aira i jednu međunarodnu liniju kompanije Wizz Aira, Croatia Airlines u sezoni letjeti na domaćim linijama prema Dubrovniku i Splitu jednom tjedno, a Eurowings na međunarodnim, prema Stuttgartu i Koeln/Bonnu dva puta tjedno.

ZAGREB - Regionalna konferencija „Brain gain in the Balkans: Economic and Development Strategies for a Better Future“, održat će se u hotelu Dubrovnik. Otvorit će je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak te veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst (u 9:30 sati, dvorana Jelačić). Konferencijom se obilježava 40 godina H.Humphrey, Fulbright programa razmjene, na kojem će sudjelovati više od 20 stipendista ove prestižne stipendije iz cijele regije.

ZAGREB - Konferenciju "Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu" Hrvatskoga saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Na konferenciji će predavači pokušati prikazati sadašnje stanje zaposlenosti osoba s intelektualnim teškoćama, dosadašnji zakonodavni okvir, teškoće pri zapošljavanju, zapošljavanje na otvorenom tržištu rada i alternativnih oblika radnih aktivnosti u kooperaciji s gospodarskim subjektima u udrugama članicama Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Među predavačima su, između ostalih, Zrinka Špoljarić iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Mira Pekeč-Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ljubica Lukačić, saborska zastupnica (9,30 sati, Dom invalida Domovinskog rata, Slovenska 21).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge ugovornih ordinacija na kojoj će se govoriti o zaključcima simpozija u Mariji Bistrici, odnosno, kako ističu iz Udruge, o nastavku opstriuranja provedbe odredaba Zakona o zdravstvenoj zaštiti od strane gradova i županija te nastavku uništavanja primarne zdravstvene zaštite (11 sati, Božidara Magovca 151)

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika SDP-a na kojoj će govoriti o Zakon o radu govoriti zastupnici Gordan Maras i Saša Đujić (10 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U okviru SDP-ovog Tjedna ravnopravnosti, uoči Međunarodnog dana žena, održat će se okrugli stol "Jednake u politici – ravnopravne u društvu" (10,30 sati, središnjica stranke, Iblerov trg 9)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrasta - Pokreta za uspješnu Hrvatsku na kojoj će se govoriti o proširenju potpore platformi za europske izbore "Hrvatski suverenisti". Na konferenciji će govoriti zastupnik te stranke Hrvoje Zekanović te, kako je najavljeno, nekoliko osoba iz javnoga života koje će poduprijeti tu platformu" (11 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

RIJEKA - Predstavnici Amsterdamske koalicije održat će konferenciju za novinare na temu "HDZ gura Hrvatsku u Orbanovu Europu žice i populizma". Novinarima će se obratiti predsjednica GLAS-a i kandidatkinja za EU parlament Anka Mrak - Taritaš, predsjednik HSS-a i kandidat za EU parlament, Krešo Beljak, predsjednik IDS-a Boris Miletić, kandidatkinja PGS-a za EU parlament Tea Mičić Badurina (U 10:15 sati, zajedničke stranačke prostorije, Ciottina 19).

29. travanj 2024 17:59