Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Lider i EOS Matrix predstavljaju rezultate istraživanja o navikama plaćanja

18. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za utorak, 18. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjetit će Ministarstvo obrane RH i Glavni stožer Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) gdje će ga potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnoga stožera OS RH general zbora Mirko Šundov upoznati s radom Ministarstva obrane i Oružanih snaga u 2017. i 2018., aktivnostima do kraja ove godine te smjernicama za rad u 2019. (11 sati, Ministarstvo obrane, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 1. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će se izvijestiti priopćenjem).

ZAGREB - Konferencija za medije saborskoga zastupnika Ivana Lovrinovića (Promijenimo Hrvatsku), s temom "Promjena izbornoga sustava - uvjet za pozitivne promjene". Na konferenciji za medije govorit će zastupnik Ivan Lovrinović i Jozo Ezgeta, član Predsjedništva stranke Promijenimo Hrvatsku (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za medije Kluba zastupnika GLAS-HSU. Tema konferencije je "Kraj mita o europskome HDZ-u", a na konferenciji će govoriti predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak-Taritaš i predsjednik Kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku Giovanni Sponza (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

SLAVONSKI BROD - Svečanost u povodu dodjele bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Općinskoga suda u Slavonskom Brodu. Svečanost će se održati na Općiinskom sudu u Slavonskom Brodu (13 sati, Trg pobjede 13). Nazočnima će se obratiti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Općinskoga suda u Slavonskom Brodu obnovit će se postojeća zgrada Općinskog suda u Slavonskom Brodu izgrađena 1974. godine koja ne zadovoljava Tehnički propis o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama. Cilj izvođenja mjera definiranih projektom energetske obnove zgrade u Slavonskom Brodu je postići uštede u proračunskoj energiji za grijanje od skoro 80 posto i primarnoj energiji od skoro 90 posto, osuvremeniti izgled zgrade i povećati kvalitetu života i rada u njoj.

ZAGREB - Okrugli stol o Bolonjskom procesu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja (10 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38). U uvodnom izlaganju ministrica dr. Blaženka Divjak predstavit će postignuća i izazove s kojima se suočava hrvatski sustav visokog obrazovanja u ostvarivanju ciljeva Bolonjskoga procesa. Ministrica će se ujedno osvrnuti i na politike ministarstva vezane uz istaknuta područja razvoja visokog obrazovanja. Nakon uvodnog izlaganja o ciljevima i izazovima Bolonjskoga procesa za Hrvatsku, predviđen je panel sa sudionicima Bolonjske ministarske konferencije održane u Parizu ove godine. Sudionici panela su rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i predsjednik Rektorskoga zbora Republike Hrvatske dr. Vlado Guberac, glavni tajnik Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora Stjepan Ćurčić i član Izvršnog odbora Europske studentske unije Aleksandar Šušnjar.

DUBROVNIK - Na Europskoj konferenciji peradara bit će riječi o važnim temama iz područja poljoprivrede i znanosti te svim aspektima uzgoja i prehrane peradi. Na konferenciji se očekuje više od 1.500 sudionika iz 72 zemlje (8,30 sati, Hotel Valamar Lacroma).

ZAGREB - Poslovni tjednik Lider i tvrtka EOS Matrix predstavit će rezultate istraživanja o navikama plaćanja u Hrvatskoj i ostalim europskim zemljama. Rezultati će bit predstavljeni u sklopu okruglog stola posvećenog raspravi o kratkoročnom utjecaju zakonskih mjera na dugoročno poslovanje u Hrvatskoj, a bit će riječi i o problemu naplate potraživanja velikih dugova (10 sati, Plaza event centar, Slavonska avenija 6/2).


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

29. travanj 2024 14:58