Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Međunarodni sajam investicijskih projekata Rexpo

27. Studeni 2018.

Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. studenoga.

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelit će potvrde o statusu korisnika potpora za ulaganje te odluke o odobravanju bespovratnih novčanih potpora temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Iz Ministarstva ističu kako se od početka primjene novog zakona broj zainteresiranih poduzetnika i prijava projekata ulaganja, kao i broj korisnika potpora za ulaganje znatno povećao - u 2017. godini broj prijava je povećan za više od 45 posto u odnosu na 2016. godinu, a do kraja rujna ove godine bilježi se daljnje povećanje prijava za 5 posto u odnosu na prošlu godinu. Od početka 2017. godine do kraja rujna ove godine zaprimljeno je ukupno 358 prijava za korištenje potpore malih, srednjih i velikih poduzetnika, podatci su Ministarstva (11,30 sati, Ministarstvo gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Ovogodišnji, sedmi međunarodni sajam investicijskih projekata - Rexpo i ove će godine okupiti investitore, gospodarstvenike, projektante, arhitekte, developere, izvođače, investicijske fondove, bankare, predstavnike ministarstava, gradonačelnike te sve one koji svoj interes pronalaze u infrastrukturnim projektima od privatnog ili javnog značaja. Dvodnevni će skup okupiti domaće i strane ulagače te predstaviti najbolje investicijske projekte u regiji. Kako je najavljeno, na otvorenju skupa bit će i ministar turizma Gari Cappelli (17,00 sati, City Plaza, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Radni ručak za medije u povodu strateškog povezivanja hrvatskog start up-a Essperta i InfoDom Grupe. O tom će strateškom povezivanju govoriti direktor Essperte Marko Pršić i direktor InfoDom Grupe Slavko Vidović (12,00 sati, Hotel Canopy by Hilton, Ulica kneza Branimira 29).

ZAGREB - Raspravom o prijedlogu državnoga proračuna za iduću godinu, kojega bi trebao donijeti u idući ponedjeljak, 3. prosinca, Hrvatski sabor u utorak počinje novi radni tjedan u kojemu bi trebao raspraviti i konačni prijedlog zakona o udomiteljstvu, koji je zbog definicije obitelji izazivao nesuglasice u vladajućoj koaliciji. Proračunom za 2019. Vlada predviđa da će ukupni prihodi iznositi 136,1 milijardu kuna, a rashodi 140,3 milijarde kuna. Planirani proračunski prihodi temelje se na rastu gospodarske aktivnosti i trećem krugu poreznog rasterećenja, a rashodovna je strana podređena jačanju fiskalne održivosti, mjerama za poticanje razvoja i adekvatnoj skrbi za sve slojeve stanovništva, navodi predlagatelj  (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Nastavak mirenja sindikata javnih službi i Vlade u sporu oko osnovice plaća za 2019. (7,30 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Vukovarska 78).

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira konferenciju namijenjenu predstavnicima županija, gradova i općina. Cilj konferencije pod nazivom "zaGOspodarimo otpadom” je ukazati na važnost učinkovitog gospodarenja otpadom. Kroz različite tematske cjeline župani, gradonačelnici i načelnici moći će se upoznati s primjerima dobre prakse i dobiti odgovore na pitanja o uspostavi sustava gospodarenja otpadom. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić predstavit će verificirane podatke o udjelu odvojeno sakupljenog otpada za 2017. godinu. (10,30 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

27. travanj 2024 14:23