Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Potpisivanje ugovora za 35 milijuna eura potpora poduzetnicima početnicima

18. Travanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 18. travnja:

ZAGREB - U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU bit će potpisan sporazuma o financiranju razine II između Europskog investicijskog fonda (EIF) i odabranog upravitelja "ESIF Fonda rizičnog kapitala" Fil Rouge Capitala. "ESIF Fond rizičnog kapitala" novi je financijski proizvod na hrvatskom tržištu ukupne vrijednosti 35 milijuna eura iz europskih fondova, odnosno 266 milijuna kuna, a namijenjen je poduzetnicima početnicima. Proizvod je pokrenut sredinom prošle godine potpisivanjem Sporazuma o financiranju razine I između Ministarstva i EIF-a, koji se time obvezao, uz ostalo, odabrati upravitelja "ESIF Fonda rizičnog kapitala" te nadzirati njegov rad. Sporazumom koji će se potpisati Fil Rouge Capital će preuzeti upravljanje "ESIF Fondom rizičnog kapitala" sa zadaćom prikupljanja minimalno sedam milijuna eura privatnog kapitala koji će se, paralelno uz sredstva iz europskih fondova, ulagati u poduzetnike početnike (12,00 sati, dvorana Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, V. kat, Miramarska cesta 22).

ZAGREB - Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK dodijelit će godišnje nagrade "Top of the Funds". Nagrade se dodjeljuju za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2018. godini (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Dvadeset i druga sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I., dvorana "A"). Na predloženom dnevnom redu su 32 točke, među kojima prijedlog zaključka o izboru HDZ-ovog Drage Prgometa za novog predsjednika Gradske skupštine, koji je podnio skupštinski Odbor za izbor i imenovanja, u skladu s prijedlogom Kluba gradskih zastupnika HDZ-a. Dosadašnji predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) imenovan je glavnim državnim inspektorom Državnog inspektorata te mu je prestala dužnost predsjednika Gradske skupštine. Drago Prgomet je predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, a na prošlim lokalnim izborima bio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Na predloženom dnevnom redu skupštinske sjednice je, među ostalim i prijedlog zaključka gradonačelnika Milana Bandića o proglašenju filmskog producenta i dvostrukog oskarovca Branka Lustiga počasnim građaninom Grada Zagreba, te prijedlozi zaključaka o dodjeli Nagrade Grada Zagreba i Nagrade Zagrepčanka godine. Na dnevnom redu je i prijedlog odluke gradonačelnika Bandića o određivanju upravitelja Žičare Sljeme u kojem se navodi da Grad Zagreb upraviteljem Žičare Sljeme određuje ZET.

ZAGREB - Nositelj liste Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati na izborima za Europski parlament Matija Posavec na konferenciji za novinare predstavit će slogan s kojim kreće u kampanju za Europski parlament, ključne smjernice u predstojećoj kampanji te će najaviti i aktivnosti u nadolazećim tjednima (12,30 sati, Središnji ured HNS-a, ulica Kneza Mislava 8).

PULA - Istarski demokratski sabor i Istarska stranka umirovljenika (ISU) potpisat će Sporazum o podršci i suradnji na europskim izborima. Nakon potpisivanja sporazuma, predstavnicima medija će se obratiti predsjednik IDS-a Boris Miletić, potpredsjednik IDS-a Valter Flego te predsjednik ISU-a Zdenko Pliško (11 sati, prostorije IDS-a, Splitska 3).

20. travanj 2024 06:10