Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje ugovora za izgradnju državne ceste od Škurinja do Rijeke

18. Prosinac 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za utorak, 18. prosinca.

ZAGREB - Sjednica Međudržavnog povjerenstva za praćenje provođenja Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi ulaganja, korištenja i razgradnje Nuklearne elektrane Krško, na kojoj će kao supredsjedatelji sudjelovati ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministrica za infrastrukturu Republike Slovenije Alenka Bratušek. Snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sjednice, a izjave za novinare predviđene su nakon sjednice, u 11.45 sati. Ovo je prvi put da se sjednica Međudržavnog povjerenstva održava u Zagrebu. Dosadašnje su održane u Nuklearnoj elektrani Krško (početak sjednice u 10 sati, Hotel International, Miramarska 24).

RIJEKA - Potpisivanje ugovora o dodjeli 520 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju državne ceste DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka. Ugovor će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislav Petric i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić (11,00 sati, Hotel Jadran, Šetalište XIII divizije 46).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru s temom "Predstavljanje prijedloga Zakona o izmjeni i dopuni zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prijevozu" (10,30 sati u Dvorani Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečanost u sklopu projekta unaprjeđenja i modernizacije pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj, vrijednog više od 90 milijuna kuna, na kojoj će biti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Projektom se želi osigurati bolje pravosuđe unaprjeđenjem sustava mjerenja rada i jačanjem kapaciteta pravosudnih tijela (11,30 sati, Ministarstvo pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49).

VARAŽDIN - Završnoj etapi hodnje "Pumin skok 18" pripadnika 2. mehanizirane bojne Puma Gardijske oklopno-mehanizirane brigade pridružit će se ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov. Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra počele u srijedu, 12. prosinca iz Našica. Hodnja je organizirana u čast poginulim hrvatskim braniteljima, a teče u sedam etapa od kojih svaka nosi naziv po jednoj operaciji koju je uspješno provela 7. gardijska brigada Pume. Na završetku hodnje kod spomen-obilježja Puma u Varaždinu ministar Krstičević, general Šundov i pripadnici Puma položit će crvenu ružu za poginule pripadnike Puma (15,30 sati).

TRAKOŠĆAN - Predstavljanje projekta "Zapovjedni sustav za upravljanje u kriznim situacijama" u sklopu kojega će se održati i obuka za operativne snage civilne zaštite Varaždinske županije te simulacijska vježba "Trakošćan 2018". Nositelj projekta je NATO-savez, a provodi se u sklopu programa "Znanost za mir i sigurnost". Osim varaždinskog župana Radimira Čačića, na predstavljanju će biti i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut (9,30, Hotel Trakošćan, Trakošćan BB).

03. svibanj 2024 19:07