Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predsjednica u obilasku Krka, Vrbnika, Crikvenice, Kraljevice i Omišlja

17. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 17. srpnja:

ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine porasle su za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok su na godišnjoj razini u prosjeku više za 7,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Novi stambeni objekti u prvom su tromjesečju poskupili u prosjeku za 7,4 posto u odnosu na prethodni kvartal. U odnosu na prvo tromjesečje 2018. cijene novogradnji ojačale su za 10,1 posto, pokazuje izvješće DZS-a.

OTOK KRK / CRIKVENICA / KRALJEVICA - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravit će na otoku Krku te će posjetiti Crikvenicu i Kraljevicu. Za 10,05 sati na terasi hotela "Marina" u gradu Krku predviđen je susret hrvatske predsjednice s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, zamjenicom župana Marinom Medarić, gradonačelnikom Darijom Vasilićem i načelnicima općina. Predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Krčku biskupiju, Muzej crkve svetog Kvirina i katedralu. Obići će proizvodni pogon betonskih elemenata Građevinarstvo i proizvodnja KRK d.d. te Autokamp Krk. U općini Vrbniku susret će se s vinarima, maslinarima, sirarima i pršutarima. U 13,50 sati u općini Omišlju obići će Jadranski naftovod - terminal Omišalj. Nakon toga predsjednica Grabar-Kitarović će se sastati s gradonačelnikom Crikvenice. U Kraljevici će u 15,35 sati obići pogon predmontaže brodogradilišta Kraljevice, a zatim novu lučicu i dvorac Frankopan.

ZAGREB - Brifing za predstavnike medija u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, 15 sati) na kojem će biti predstavljeni rezultati ispitivanja zadovoljstva roditelja eksperimentalnom fazom kurikularne reforme, istraživanje kako učenici rješavaju probleme koje je proveo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, te evaluacija skupova uživo za pripremu frontalnog uvođenja kurikularne reforme koji su održani u lipnju i srpnju. Govorit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, pomoćnica ministrice Lidija Kralj i glavni savjetnik Marko Košiček. Kamermani i fotoreporteri moći će snimiti kadrove prvih nekoliko minuta brifinga za medije. Službene izjave za medije očekuju se u 15,30 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare stranke ORaH-a (Održivi razvoj Hrvatske) pod nazivom "Kako osigurati veći integritet ministara". Na konferenciji će biti predstavljene zakonske izmjene koje će ORaH promovirati kako bi se smanjio rizik od korupcije i povećalo povjerenje u rad tijela javne vlasti, a posebno Vlade Republike Hrvatske. Ta inicijativa je dio cjelovitog Antikorupcijskoga programa koji će biti predstavljen tijekom listopada. Na konferenciji za novinare sudjelovat će predsjednik stranke Zorislav Antun Petrović, pravni savjetnik Dinko Kulaš i glavni tajnik ORaH-a Hrvoje Dominić (11 sati, Ilica 48).

26. travanj 2024 17:32