Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - premijer predsjeda u Požegi

03. Srpanj 2017.

POŽEGA – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će u Požegi 2. sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predsjednikom saborskog Odbora za lokalnu samoupravu. Na sastanku će ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac predstaviti Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do kraja 2020., dok će ministar financija Zdravko Marić govoriti o fiskalnoj decentralizaciji i financiranju jedinica lokalne i područne samouprave. Prvi sastanak takvog formata, premijer Plenković sazvao je 19. prosinca 2016. s ciljem uspostavljanja načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovoreno da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, u cilju njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Predsjednik Vlade tom je prigodom najavio da će se takvi susreti održavati periodično, a s obzirom da u srpnju kreće ciklus pripreme proračuna i usvajanja smjernica za sva ministarstva, srpanjski je sastanak od posebne važnosti (9,30 sati, u zgradi Požeško-slavonske županije, Županijska 7).

POŽEGA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će u Požegi 2. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj će ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavit provedbu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Posebno će biti riječi o ugovorenim projektima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Bit će riječi i o osnivanju fonda za regionalni razvoj te o najvažnijim natječajima u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Među temama o kojima će se govoriti su poljoprivreda i ruralni razvoj te zapošljavanje. Svoje aktivnosti u okviru tih tema predstavit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić  i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Predstavnici županija predstavit će strateške razvojne projekte u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, Vlada je osnovala 8. ožujka, a prva sjednica održana je 11. travnja 2017. u Osijeku. Savjet je savjetodavno tijelo Vlade u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. (15 sati, zgrada Požeško-slavonske županije, Županijska 7).

POŽEGA – Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na predstavljanju Programa za zapošljavanje žena „ZAŽELI“. Uz premijera, program će predstaviti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalnih politika Nada Murganić. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u lipnju je objavilo otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Projekt je vrijedan ukupno 400,900.000 kuna, a financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda (14,45 sati, zgrada Požeško-slavonske županije, Županijska 7).

SPLIT – „Sigurna turistička sezona“ tema je konferencije za novinare na kojoj će u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi biti nazočno izaslanstvo Ravnateljstva policije, predvođeno glavnim ravnateljem Markom Srdarevićem, te izaslanstvo talijanske policije (18 sati).

ZAGREB - Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo održat će konferenciju za novinare u povodu sustavnog davanja otkaza novinarima i sindikalnim povjerenicima u Glasu Istre i angažiranja vanjskih suradnika umjesto profesionalaca. Na konferenciji će govoriti predsjednik SNH Anton Filić, predsjednik HND-a Saša Leković i glavni povjerenik Podružnice SNH Glas Istre Paulo Gregorović (10,30 sati, Press klub Novinarskog doma, Perkovčeva 2/I).

03. srpanj 2024 23:30