Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sud odlučuje o stečaju Uljanika

03. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje za petak, 3. svibnja.

PAZIN - Na Trgovačkom sudu u Pazinu održat će se ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanikom d.d. (9,30 sati, Dršćevka 1).

VUKOVAR - Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije Tomislav Petric uručit će ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu "Poziva za razvoj poduzetništva grada Vukovara" koji je pokrenut kao dio "Programa za integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima". Sredstva će dobiti Tonet d.o.o., Dental-Ant d.o.o., Horus Consulting d.o.o., Ugostiteljsko - trgovački obrt "032", Rasnek d.o.o., Zadruga Horus, Zajednički ugostiteljski obrt "Đani".

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravit će Konačan prijedlog zakona o Pravosudnoj akademiji po kojem bi obvezu pohađanja Državne škole za pravosudne dužnosnike i polaganje završnog ispita imale sve osobe primljene na neodređeno na mjesto savjetnika u pravosudna tijela. Savjetnicima zatečenim u tim tijelima na dan stupanja na snagu novog Zakona, omogućio bi se izbor između pohađanja Škole i polaganja završnog ispita odnosno zadržavanja postojećeg službeničkog statusa. Predložene su i promjene u unutarnjoj strukturi vođenja i funkcioniranja Akademije, predlaže se manji broj članova Upravnog vijeća i veći broj članova Programskog vijeća, s ciljem učinkovitijeg donošenja odluka te kreiranja kvalitetnijih programa. Sabor će raspraviti i prijedlog Kluba zastupnika Živog zida da uputi zahtjev Državnom uredu za reviziju da obavi reviziju u Hrvatskoj narodnoj banci te time zaključiti ovotjedni rad (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Održat će se 48. sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I). Na dnevnom redu je, između ostaloga, donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetima ministra financija Zdravka Marića i zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara.

 

16. travanj 2024 16:11