Aktualno
StoryEditor

FOTO: DBS Superleggera Volante - Najbrži kabriolet iz Aston Martina

04. Svibanj 2019.

Nova britanska jurilica postiže nevjerojatnu brzinu od 340 kilometara na sat i stajat će gotovo tristo tisuća eura. Prve isporuke počinju potkraj godine

Prošle je godine Aston Martin predstavio model DBS Superleggera Coupe, a sada je iz svoje tvornice izbacio otvorenu verziju automobila koji je dobio dodatak na ime – Volante. Aston Martin DBS Superleggera Volante tako je postao najbrži kabriolet koji je ta britanska tvrtka proizvela. Kažemo najbrži, jer ga pogoni 5,2-litreni twin-turbo V12 motor snage 715 konjskih snaga, a postiže najveću nevjerojatnu brzinu od 340 kilometara na sat. Motor je uparen s osamstupanjskim automatskim mjenjačem koji jamči vrhunske performanse, a iz tvrtke kažu da će novi Volante ubrzavati do sto kilometara na sat u samo 3,6 sekundi, dok će mu do 160 km/h trebati samo 6,7 sekundi.

Grmljavina motora V12

– Ne postoji ništa na svijetu što se može usporediti s grmljavinom koju ovaj automobil proizvodi zahvaljujući svojem motoru V12 – rekao je Andy Palmer, tvrtkin glavni direktor.

Preklopni krov, hvale se u tvrtki, otvara se za samo 14 sekundi, a za zatvaranje potrebne su mu dvije sekunde više. Ta se radnja može obaviti ili iz automobila ili ključem ako se nalazite u krugu od dva metra od njega. Inače, pokretni krov napravljen je od čak osam slojeva izolacije te je poboljšan akustičnim materijalima kako bi vožnja pri velikim brzinama, a vidimo da su moguće, bila što ugodnija i tiša. Što se unutrašnjosti tiče, nema velikih promjena gledajući na prethodnika.

https://www.youtube.com/watch?v=8XBSjuj6EUY

Za duboki džep

Iz tvrtke također ističu da će se novi Aston Martin Volante moći naručiti u osam različitih boja eksterijera, a pokretni krov moći će se izabrati u nekoj od šest ponuđenih boja. Iz Aston Martina najavljuju još neke posebne dodatke poput završne obrade od karbonskih vlakana i slično, ali u tom će luksuzu uživati samo oni s još malo dubljim džepom. Iako, tko kupuje Aston Martin, sigurno nema plitak džep, pa ga i karbonski završeci neće izbiti iz cipela. Cijena Aston Martin DBS Superlegggera Volantea u Njemačkoj će biti 295.500 eura, s time da tvornica najavljuje da na tom tržištu prvu isporuku treba očekivati tek u trećem kvartalu ove godine. 

08. svibanj 2024 10:25