Aktualno
StoryEditor

Dell, Canvas: Futurističko sučelje za profesionalce

14. Siječanj 2017.
Piše:
Branimir Kovač

Na upravo održanom sajmu CES prikazan je niz atraktivnih uređaja, a među najzanimljivijima svakako je Dellov Canvas. Nije za svakoga, ali pokazuje kako bi računalna sučelja mogla izgledati u (ne više tako dalekoj) budućnosti.

Dell je s ovim modelom krenuo tragom Microsoftova Surface Studija u želji da stvori nešto drukčije, no iako dijeli neke zajedničke karakteristike, riječ je ipak o sasvim drukčijoj vrsti uređaja. Za razliku od Studija koji je potpuno računalo, Canvas je zapravo sučelje za upotrebu koje se spaja s bilo kojim već postojećim računalom. Riječ je o monitoru QHD rezolucije 2560 x 1440 točaka koji se nalazi na mjestu tipkovnice te omogućuje naprednu uporabu za razne profesionalce kao što su ilustratori, videomontažeri, majstori za obradu slika... Canvas je predviđen za upotrebu u horizontalnom položaju i prije svega za prikaz i korištenje raznim prilagođenim softverskim alatima, što znači da se uz njega za punu funkcionalnost mora rabiti i tradicionalni monitor. Ipak, moguće je namještati nagib pod laganom kosinom kako bi upotreba bila što ugodnija.

Kao što se i očekuje, uz uređaj dolazi i olovka stylus te dva totema (kotačića) za napredne funkcije koje omogućuje ovakav uređaj. Sve u svemu, ovo je izvrstan izbor za sve one koji bi rado iskoristili mogućnosti Surface Studija na nekom drugom, po mogućnosti snažnijem računalu, uza znatno veću fleksibilnost. Za to ćete morati izdvojiti 1799 dolara.

>>>Spajanjem Della i EMC-a nastala tvrtka Dell Technologies s prihodom od 74 milijardi dolara

17. travanj 2024 04:11