Aktualno
StoryEditor

Divjak o neodobravanju ‘dugine slikovnice‘: Trebamo graditi otvoreno i tolerantno društvo

18. Siječanj 2018.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak kako nije dobila nikakav službeni zahtjev vezan uz slikovnicu ‘Moja dugina obitelj‘, te poručila da treba graditi otvoreno i tolerantno hrvatsko društvo i na taj način javno komunicirati.

Novinari su zatražili da ministrica prokomentira to što neki roditelji ne odobravaju mogućnost da se prva slikovnica o istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku ‘Moja dugina obitelj‘ donira zainteresiranim vrtićima i školskim knjižnicama.

>>>Navala na slikovnicu o istospolnim obiteljima – svih 500 primjeraka unaprijed rezervirano

- Ne bih se miješala u osobne izbore roditelja i njihove djece. Mi nikakve službene zahtjeve nismo dobili. Osobno mislim kako treba graditi društvo otvoreno i tolerantno i da na taj način učimo javno komunicirati, rekla je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.

Hrvatska je dobila prvu slikovnicu o istospolnim obiteljima u izdanju udruge Dugina obitelj, koju udruga planira donirati zainteresiranim vrtićima i školama diljem zemlje. Tim je povodom katolička udruga Vigilare uputila ministrici Divjak otvoreno pismo u kojem pita hoće li se dozvoliti ulazak slikovnice u vrtiće i škole, jer se radi o njima neprihvatljivoj političko-ideološkoj agendi.

02. veljača 2023 23:30