Aktualno
StoryEditor

Divjak: Rezultati našeg rada vidjet će se već iduće školske i akademske godine

28. Prosinac 2017.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade u Zagrebu kako je zadovoljna rezultatima tog resora ostvarenima u šest mjeseci njezina mandata a kao ključne četiri točke navela je poticanje izvrsnosti u znanosti, Zakon o strukovnom obrazovanju, nastavak rada na kurikularnoj reformi i programske ugovore za visoko obrazovanje.

"U posljednjih šest mjeseci od kad sam ja ministrica mislim da smo puno napravili po sve četiri točke koje smo obećali da ćemo raditi", rekla je Divjak odgovarajući na pitanja novinara na Markovu trgu.

>>> Jokić: Izgubljena je još jedna godina za obrazovnu reformu

"Pripremamo pilot projekt kurikularne reforme za iduću godinu. Također smo napravili i novi Zakon o strukovnom obrazovanju koji nam je podloga za povlačenje milijardu kuna vezanih uz reformu strukovnoga obrazovanja. U znanosti stvarno potičemo izvrsnost – napravili smo sve da od iduće godine zaposlimo 250 novih mladih znanstvenika u sustavu visokoga obrazovanja. I ono što, evo, sada pripremamo su programski ugovori za visoko obrazovanje", pojasnila je ministrica.

Rezultati svega toga više će se vidjeti tek iduće godine, napomenula je. "Nisam baš upućena u sve detalje drugih resora, ali mislim da smo mi u našem resoru puno radili, a rezultati su takvi da ja vjerujem da će većina toga biti vidljiva u školama i fakultetima za iduću godinu", kazala je Divjak, istaknuvši kako su povratne informacije zasad pozitivne.

"Naravno, nikad nisu svi zadovoljni. Ja mislim da mi ono što pokušavamo cijelo vrijeme imati - jednu otvorenu direktnu komunikaciju s učiteljima, profesorima, znači – sa strukom, i ono što mi dobivamo kao povratne informacije s terena - je da učitelji i profesori podržavaju ono što mi radimo", ocijenila je.

29. travanj 2024 11:22