Aktualno
StoryEditor

Dobrović: Zar su Hrvatske vode nebitne za hrvatsku Vladu? Podnosim ostavku!

08. Rujan 2017.

Slaven Dobrović dao je u petak neopozivu ostavku Vladi RH na mjesto predsjednika Upravnog vijeća i člana UV Hrvatskih voda. U objavi na svom blogu napisao je da kao, još uvijek aktualan, predsjednik Upravnog Vijeća Hrvatskih voda svjedoči ‘nerazmjeru javnog i parcijalnog interesa usađenost u funkcionalne mehanizme svake stranke, kao i neuspješnosti političkog dogovora oko upravljanja Hrvatskim vodama‘.

Napisao je kako su članovi Upravnog vijeća isti koji su bili i u prošlom sazivu Vlade, bez promjena nakon smjene MOST-ovih ministara, a sporno je to što se sjednica Upravnog vijeća nije održala već više od pet mjeseci, dok je uobičajeni ritam sastajanja svakih mjesec do dva, ovisno o potrebama i prijedlogu generalnog direktora.

Tijelo upravljanja Hrvatskih voda je Upravno vijeće koje broji sedam članova od čega šest imenuje i razrješuje Vlada Republike Hrvatske na prijedlog resornog ministra.

- Kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojeg se ne može, s današnjim danom (8. rujna), uputio sam Vladi Republike Hrvatske neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda, napisao je Dobrović.

>>>Danas u Hrvatskoj

U objavi na blogu izrazio je nadu da će njegov čin ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke, te potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad Upravnog vijeća Hrvatskih voda.

- Uvijek ću se kao čovjek zalagati za dobro i podržati svaku inicijativu koja jamči i donosi promjenu prema naprednijoj i boljoj Hrvatskoj. Bez obzira na politički predznak inicijative, stoji u objavi koju u cijelosti možete pročitati na poveznici.

04. svibanj 2024 22:51