Aktualno
StoryEditor

Dubrovnik ugostio studente RIT-a sa svih svojih kampusa

05. Veljača 2017.

Nakon Dubaija, Zagreba i Rochestera došao je red da i Dubrovnik bude domaćin godišnjem konzorciju studentskih vijeća Rochester Institute of Technoogy. U drugoj polovici siječnja, 20-ak studenata i akademskih savjetnika iz SAD-a, Dubaija i Kosova provelo je nekoliko dana na dubrovačkom kampusu kako bi, kroz razmjenu ideja i iskustava, radili na unaprjeđenju studentskog života na RIT-u.

Za Niku Katušića, studenta Service Managementa i predsjednika studentskog vijeća na dubrovačkom kampusu, ovo događanje je neprocjenjivo iskustvo. - Ovo je definitivno jedno od najboljih iskustava koje sam imao na RIT Croatia dosad! Studentski život će biti još zanimljiviji jer smo osmislili aktivnosti i projekte koje ćemo implementirati u narednom periodu - kazao je Niko.

Andrea Shaver studira grafički dizajn i predsjednica je studentskog vijeća kampusa u Rochesteru izjavila je da su kao grupa pronašli zajedničke ciljeve na koje će se fokusirati, a oni se tiču podizanja svijesti o globalnim kampusima i prilikama koje se nude studentima.

Predstavnik studenata s kampusa RIT Dubai Kareem Hassan ovo događanje vidi kao značajnu priliku koju RIT nudi svojim studentima. - Bilo je puno grupa ljudi – različitih jezika i naglasaka, ali to nije ni najmanje utjecalo na dinamiku rada. Dapače, različitost nam je omogućila da bolje razumijemo jedni druge - izjavio je ovaj student strojarstva.

RIT je prestižno američko sveučilište u državi New York s kampusima diljem svijeta (Hrvatska, Kosovo, Kina, Ujedinjeni Arapski Emirati). Hrvatski kampusi nalaze se u Zagrebu i Dubrovniku gdje se provode američki preddiplomski stručni studiji koji više od 800 studenata pripremaju za tržište rada i razvoj karijera u područjima odabranih studija. Ovo globalno sveučilište karakterizira multikulturalnost - više od 2.500 studenata iz 103 zemlje odlučilo se za studije na RIT-u.

Lorena Rosean, koja studira Međunarodno poslovanje i predstavlja studente iz Zagreba, dijeli mišljenja svojih kolega o uspješnosti konzorcija. - Suradnja sa studentima iz drugih kampusa je bila nevjerojatna. Dosad sam sudjelovala na tri globalna konzorcija i svaki sam puta dobila priliku upoznati različite ljude iz cijelog svijeta koji su utjecali moj osobni i profesionalni život.

Provedene dane u Dubrovniku obilježio je rad, ali i zabava, druženja i razgledavanje ovog bisera Jadrana.

- Odlično sam se proveo u Dubrovniku! Uz upoznavanje i druženje s ostalim studentima, ono što će mi svakako ostati u sjećanju je šetnja gradskim zidinama i učenje o lokalnoj kulturi i povijesti. U Dubrovnik se svakako planiram vratiti ljeti kako bi još bolje upoznao ovaj grad i kulturu - rekao je Bobby Moakley, student iz Rochestera.

26. travanj 2024 16:06