Aktualno
StoryEditor

DZS: Promet industrije na godišnjoj razini porastao za 1,3 posto

28. Rujan 2018.

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u srpnju je u odnosu na lipanj pao za 3,2 posto, dok je na godišnjoj razini porastao za 1,3 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u srpnju je smanjen za 3,2 posto u odnosu na lipanj, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 2,9 posto, a na stranom tržištu za 8,6 posto.

>>>DZS: Promet industrije u lipnju niži za 0,6 posto, na godišnjoj razini porastao

U srpnju je, u usporedbi s prethodnim mjesecom, najviše smanjena ukupna prodaja energije - za 20,4 posto. Prodaja kapitalnih proizvoda je pala za 11,2 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,4 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,7 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za jedan posto.

U srpnju je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec povećan za 1,3 posto, pri čemu je na domaćem tržištu manji za jedan posto, dok je na stranom tržištu porastao za 6,7 posto.

>>>DZS: Promet industrije skliznuo na godišnjoj razini za 8,1 posto

Pritom je ukupna prodaja energije na godišnjoj razini povećana za 23,6 posto, intermedijarnih proizvoda za četiri posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,7 posto.

Istodobno je ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju u odnosu na lanjski srpanj manja za 0,2 posto, a kapitalnih proizvoda za devet posto.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

30. travanj 2024 09:19